record bg



1 червня у Міжнародний день захисту дітей директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній привітав усіх зі святом. Закликавши батьків піклуватися про своїх дітей, адже саме у сім'ї дитина вперше пізнає любов.

"Господь делегував батькам творити і кликати дитину до життя і ми маємо відповідальність перед дітьми – захистити Богом дані їй права – право на освіту, на добре життя, на піклування і на материнську та батьківську любов, – звернувся до усіх отець Володимир Чорній. – Нехай Господь благословить нас усіх, дає нам мудрість, щоб ні одна житина на нашій землі не залишилася без піклування та любові. Нехай Господь благословить усіх дітей, щоб вони відчули ту любов батьківську і материнську любов. Це наш обов'язок перед Богом і наступними поколіннями".

Далі у рамках Марафону Добрих справ до Міжнародного дня захисту дітей підопічні франківського Карітасу взяли участь у челенджі #Діти_мають_право_на_щастя. Хлопці та дівчата розповідали про свої захоплення та мрії.

Карітас Івано-Франківськ також взяв участь у сімейному флешмобі "Обіймаючи, даруємо щастя". Напередодні свята Карітас організовував фотоконкурс "Родинні обійми". 1 червня були оголошені переможці.

На завершення свята відбулася онлайн-зустріч з українським актором та режисером Ахтемом Сеінтаблаєвим. Підлітки, які відвідують Карітас Івано-Франківськ, мали чудову нагоду розпитати у Ахтема про його дитинство, кар’єру та сім’ю. На зустрічі були присутні підлітки з різних міст України. З Івано-Франківська приєдналися п'ятеро дітей та їх соціальний педагог.

Робота з дітьми проводиться в рамках діяльності Центру соціально-психологічної допомоги для дітей, сімей та молоді, що діє на базі франківського Карітасу.