record bg

Ми завжди раді вас бачити на наших заходах. Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до людей, що роблять цей світ кращим. Спішім творити добро! Разом.

Карітас Івано-Франківськ продовжує серію вебінарів в рамках Тижня Подружжя. У четвер, 17 червня, о 19:00 запрошуємо батьків на онлайн-вебінар "Ніколи не пізно навчитися бути батьком".

У суспільстві існує стереотип, що піклуванням про дітей займається лише жінка, чоловік у свою чергу несе відповідальність за фінансове становище сім’ї. Але роль батька у вихованні дитини є такою ж вагомою, як і роль матері, адже тато – це опора, друг, приклад і авторитет для свого чада.

На заході розглянемо такі питання:

- Основні функції батька у виховному процесі.

- Чому важливо залучати тата до виховання дітей.

- Як заохотити чоловіка піклуватися про дітей.

- Як дружина може допомогти чоловіку стати кращим батьком.

Ведучий – Юрій Прилепський, священик УГКЦ, голова комісії родини і мирян Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, батько 4 дітей

Щоб взяти участь у безкоштовному вебінарі, потрібно зареєструватися:

(Реєстрація обов'язкова)

У п'ятницю, 11 червня, у Карітасі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ відбудеться День відкритих дверей Центру соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю. Початок об 11:00.

Центр соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю на базі Карітасу працює з 2007 року.

Наразі його відвідує 27 молодих людей від 18 до 46 років з інтелектуальними та комплексними порушеннями.

День відкритих дверей – це чудова можливість познайомитися з діяльністю Центру, відвідати творчі майстерні, де працює молодь – майстерню паперу, бісеру та декупажу, майстерню ткацтва, крою та шиття, кулінарну майстерню, столярню, та теплицю.

Центр знаходиться за адресою: вул. Крихівецька, 102 (с. Крихівці, БФ "Карітас Івано-Франківськ").

Телефон: 066 64 93 308 (Тетяна Полюхович, завідувач Центру соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю).

Центр діє у рамках проекту "Підтримка соціальних центрів Карітасу України Caritas Ukraine у програмах для людей з інвалідністю в Україні" за фінансової підтримки Renovabis.

У четвер, 13 травня, о 16:15 у Палаці Потоцьких відбудеться презентація програми заходів Family practice «Простір для сімейного розвитку» в рамках Тижня подружжя.
Організатори: БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" та Департамент молодіжної політики та спорту.

Після презентації розпочнеться перший сімейний захід в рамках Тижня подружжя –майстер-класи до Міжнародного дня сім'ї "Сім'я: там, де увага та тепло". Майстер-класи розраховані для усієї родини:
У програмі свята:
- розпис пряників "7-Я",
- майстер-клас "Прикраса для мами"
- майстер-клас "Посади квітку"
- майстер-клас "Декорування будиночка в техніці декупаж"
- конкурс малюнка "Моя сім'я".

Заходи до Тижня подружжя триватимуть з 13 травня до 20 червня. Формат зустрічей – офлайн та онлайн.

Карітас Івано-Франківськ продовжує серію вебінарів в рамках Тижня Подружжя. У четвер, третього червня, о 19:00 запрошуємо подружні пари на онлайн-вебінар "Як розвивати та поглиблювати стосунки".
У сімейному житті один із найважливіших аспектів - це постійна робота над стосунками між чоловіком та жінкою.
На заході розглянемо такі проблемні питання:
- Етапи і кризи в розвитку пари.
- Мистецтво спілкування.
- Як розуміти потреби партнера.
- Для чого конфлікти і як їх вирішувати.
Ведучі: Уляна та Любомир Андрусіви - психотерапевти із багаторічним досвідом.
Щоб взяти участь у безкоштовному вебінарі, потрібно зареєструватися:
(Реєстрація обов'язкова)

Захід приурочений до Міжнародного дня права на встановлення істини щодо грубих порушень прав людини і гідності жертв. Відбудеться 25 березня о 15:30.

До розмови Карітас запросив людей, які пережили полон. Спікери розкажуть, як це - раптом стати заручником ситуації, полоненим, коли тебе залишають права голосу, вибору. Поговоримо про донецький концтабір “Ізоляція”. Поспілкуємось з рідними тих, хто був у полоні, а також з представниками державного та громадського сектора, які займаються захистом прав людини.

СПІКЕРИ:

Ольга Клименко - доброволець, колишня полонена

Ігор Громяк - учасник АТО, колишній полонений

Людмила Непийвода - головний спеціаліст Відділу регіонального представництва в західних областях, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Ірина Довгань - членкиня Ради української частини Міжнародної мережі SEMA

Модератор: Володимир Половський, історик

Метою онлайн-дискусіє є вшанування пам'яті жертв грубих і систематичних порушень прав людини, а також нагадати про важливість права на встановлення істини і на справедливість.

Захід буде відбуватися на платформі Zoom.

Для того, щоб взяти участь в онлайн-дискусії, потрібно зареєструватися:

Анкета для реєстрації

Онлайн-дискусія організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.