record bg

Ми завжди раді вас бачити на наших заходах. Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до людей, що роблять цей світ кращим. Спішім творити добро! Разом.

У середу, 2 грудня 2020 року, на площі біля ОДА о 10:00 Карітас Івано-Франківськ спільно з департаментом соцполітики ОДА організовують автопробіг "На запчастини – тільки машини". Акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби за скасування рабства.

Автопробіг відбудеться в рамках інформаційної акції "На запчастини тільки машини". Акція розпочнеться з прес-конференції організаторів. Після автопробігу містом, учасники їдуть в ОТГ.

Мета автопробігу – привернути увагу суспільства до проблеми работоргівлі, підвищити рівень обізнаності населення області щодо ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та розповісти про шляхи безпечної міграції.

Учасники автопробігу: працівники департаменту соціальної політики, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, обласного центру зайнятості, відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, патрульної поліції головного управління Національної поліції в області, департаменту молодіжної політики та спорту.

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ:

10.00-11.00 год.

Прес-конференція організаторів автопробігу (площа біля ОДА), розповсюдження інформаційних матеріалів для мешканців м. Івано-Франківськ

11.00.–11.30 год.

Автопробіг вулицями міста, розповсюдження інформаційних матеріалів (колона їде за наступним маршрутом – вул. Галицька, вул. Дністровська, вул. Василіянок, вул. Грюнвальдська, вул. Привокзальна, вул. Гаркуші, вул. Б. Лепкого, вул. Незалежності, вул. Січових Стрільців, вул. Гетьмана Мазепи, вул. Гординського, вул. В.Чорновола (зупинка біля Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника)

11.30 .- 12.30 год.- Інформаційна акція у Лисецькій ОТГ

12.30 .- 13.30 год.- Інформаційна акція у Старобогородчанській ОТГ

13.30 .- 14.30 год.- Інформаційна акція у Дзвиняцькій ОТГ

У п'ятницю, 13 листопада о 13:00, у приміщенні благодійної їдальні Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ (вул. Лесі Українки, 1) відбудеться прес-конференція з нагоди проведення акції "Нагодуй бідного".

Акція приурочена до Всесвітнього дня убогого, що цього року відзначають15 листопада, та буде безстроковою. Метою акції є допомогти продуктами потребуючим, а саме особам похилого віку, безхатченкам, багатодітним, малозабезпеченим сім’ям, вдовам, людям з інвалідністю та тим, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Акція "Нагоду бідного" об'єднала представники різних конфесій. На прес-конференції будуть присутні синкел соціального служіння Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та директор Карітасу о. Володимир Чорній, адміністратор Івано-Фраківсько-Галицької архієпархії Православної Церкви України Архимандрит Феогност Бодоряк та о. Владислав Іващак Римо-Католицької Церкви України. У заході також візьме участь міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Після прес-конференції працівники благодійної їдальні роздаватимуть обіди потребуючим. Гарячі обіди щодня отримують біля 280 людей. Це безхатьки, люди з інвалідністю, малозабезпечені та багатодітні сім'ї.

Довідка: Акцію "Нагодуй бідного" оголосив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав Шевчук під час Форуму соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині», який відбувся у жовтні 2020 року.

У неділю, 20 вересня, Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ організовує свято "Ми – єдині. Ми – за мир." Захід приурочений до Міжнародного дня миру, який відзначають 21 вересня. Свято буде відбуватися на території Палацу Потоцьких.

Заходи триватимуть з 12:00 до 15:00. Свято розраховане як для дітей, так і для дорослих.

У програмі свята:

• Благодійний ярмарок «Майстерня миру»
  • Спортивні естафети «Спорт заради миру та рівності»
  • Акція «Напиши листа воїну-захиснику»
  • Інтерактивна акція «Діти! Безпека! Поліція!»
  • Творчі атракції "Разом заради миру"
  • Майстер-клас «Еко сумка з голубом миру»
  • Мистецька майстерня «Діти малюють мир»
  • Майстер-клас "Розпис пряників"

В рамках свята також будуть відбуватися тренінги, для участі потрібно попередньо зареєструватися.

12:00-13:00 – Жінка – джерело миру (реєстрація: https://forms.gle/HVnCAbiepkvi2odL7)

13:00-15:00 – Медіація: побудова конструктивного діалогу в родині, в громаді, в державі (реєстрація: https://forms.gle/jW2Crw3TXF9vNxVQ8)

14:00-15:00 – трансформаційна зустріч зі священиком «Мистецтво прощати» (реєстрація: https://forms.gle/C4b9tHuhiNkups436)

Співорганізаторами свята є Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, ГО "Дружина воїна", ГО "Ліга толерантності", ГО "Родина Кольпінга на Прикарпатті", Патрульна поліція Івано-Франківської області та відділ ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП.

Захід організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.

Перша зустріч відбудеться 15 жовтня 2020 року. Наразі триває набір у групу. Група буде закритою.

Зустрічі буде проводити психологиня Карітасу Галина Шовкопляс. На тренінгах мова буде йти про емоції, власні кордони, про питання, що турбують кожну жінку – впевненість у собі, роль у сім'ї і суспільстві, будемо руйнувати стереотипи та втілювати мрії у життя.

У програмі будуть різноманітні вправи, тілесні техніки, невеличкі лекції від психолога і багато практики.

Тривалість – 8 зустрічей. Зустрічі будуть відбуватися раз на два тижні.

Час: 18:00-20:30

Місце проведення: центр Івано-Франківська

Бонус для учасниць групи – 5 індивідуальних безкоштовних консультацій з психологом.

Благодійний внесок - 100 грн./зустріч.

Для того, щоб взяти участь у серії зустрічей з психологом, потрібно зареєструватися: https://forms.gle/zgGHUp31dZRKH9cp7 (реєстрація ОБОВ'ЯЗКОВА, кількість місць ОБМЕЖЕНА!)

Детальніша інформація за телефоном: 066 489 71 55

Цикл зустрічей з психологом "Бути жінкою …" організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини

У понеділок, 24 серпня, у День Незалежності України Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ організовує ярмарок виробів ручної роботи "Майстерня миру". Ярмарок буде відбуватися на майдані Шептицького біля Архикатедрального Собору Воскресіння Христового.

На ярмарку будуть представлені роботи дружин учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців, які протягом декількох місяців збиралися на творчі зустрічі, які організовував Карітас, та виготовляли різноманітні вироби.

На ярмарку будуть екорамки для фото, прикраси для дівчат, екосумки, картини з вовни, декор для оселі.

Зібрані кошти підуть на лікування Конопліцької Вероніки з родини учасника АТО.

Діагноз дитини - гострий лімфобластичний лейкоз.

Допомогти родині дівчинки також можна перерахувавши кошти за реквізитами:

- картковий рахунок 5169 3305 2156 5058 ПРИВАТ БАНК

Ярмарок організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.