record bg



За останні півроку допомогу отримали 483 сім'ї. Зараз під час карантину в країні, в першу чергу допомога надається самотнім людям пенсійного віку та людям з інвалідністю І і ІІ груп. Вже потім внутрішньо переміщеним особам, багатодітним сім'ям, одиноким матерям. Така допомога – це результат співпраці Карітасу Івано-Франківська та Карітасу Волновахи.

Для забезпечення потребуючих мешканців Волновахи продуктами харчування та засобами гігієни виділено 300 тисяч гривень. За ці кошти працівники Карітасу Волновахи придбали та роздали 415 продуктових наборів та 250 засобів гігієни. Допомогу фінансує благодійна організація Welthaus Grats (єпархія Грац, Австрія).

"Така допомога є дуже потрібною, адже велика кількість людей втратили роботу та можливість хоч якось заробітку з початком військових дій на сході України, – говорить соціальний працівник Карітасу Волновахи Марія Дубракова, – люди з Волновахи їздили у Донецьк на роботу, зараз це неможливо. Люди залишили без засобів до існування".

Карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 вніс свої корективи щодо надання допомоги. Якщо до карантину на допомогу в першу чергу могли розраховувати малозабезпечені внутрішньо переміщені особи, то зараз це люди, які обмежені у пересуванні у зв'язку з заходами безпеки під час карантину та у зв'язку зі станом здоров'я, це самотні літні люди, люди з інвалідністю. Також раніше люди приходили за допомогою до офісу Карітасу, то зараз працівники благодійної організації самі розвозять гуманітарну допомогу.

Із впровадженням карантину у Карітасі Волновахи запрацювала онлайн-черга. Люди телефонують і записуються у чергу на отримання допомоги, адже зараз кількість потребуючих зростає.

"Ми раді, що маємо таку можливість допомогти людям, які живуть поряд з лінією розмежування, де зараз відбуваються бойові дії, – говорить директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній, – Карітас Івано-Франківськ також підтримує й військових на сході, у попередні роки ми їздили у Волноваху, особисто передавали нашим захисникам допомогу. В Україні йде війна і про це не треба забувати".

Карітас Івано-Франківськ співпрацює з колегами зі сходу з 2017 року. В рамках співпраці два роки тому діти з Волновахи їздили на відпочинок до Івано-Франківська.

Допомога здійснюється у рамках проекту "Надання гуманітарної допомоги та організація літнього табору для ВПО і місцевого населення Волноваського району Донецької області".