record bg

У п'ятницю, 28 лютого, директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній, виконавчий директор Наталя Козакевич та координатор проекту Людмила Ковальчук взяли участь у круглому столі «Обмін досвідом роботи ГО, ОТГ у сфері протидії торгівлі людьми в умовах децентралізації» у Мукачеві. Захід відбувся у рамках стажувальної поїздки.

Учасники круглого столу зустрілися з міським головою м. Мукачево Андрієм Балогою, обговорили причини торгівлі людьми, заходи з протидії торгівлі людьми та створення інтернет-путівника, який допоможе протидіяти торгівлі людьми, а у випадку виявлення – надавати правильну необхідну допомогу постраждалим.

У стажувальній поїздці також взяли участь представники ОГТ Івано-Франківської області, які займаються протидією торгівлі людьми, а саме –Тлумацька міська рада ОТГ, Верхнянська, Рожнівська, Новицька сільська рада ОТГ, Заболотівська, Войнилівська селищна рада ОТГ та представник Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.

Метою круглого столу є обмін досвідом у сфері протидії торгівлі людьми та інших напрямків соціальної роботи між об'єднаними територіальними громадами Закарпатської, Тернопільської та Івано-Франківської областей. А також напрацювання ефективних підходів у здійсненні роботи в громадах у напрямку протидії торгівлі людьми та безпечної міграції. На заході також обговорювалися механізми покращення надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми в ОТГ суб'єктами Національного механізму взаємодії.

Організували стажувальну поїздку Мукачівська міська ОТГ, ЗГЖО «Веста», Карітас Івано-Франківськ є партнером заходу.

Стажувальна поїздка здійснена в рамках проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, в Івано-Франківській області» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ, торгівлі й розвитку Канади (DFATD) та Міністерства закордонних справ Норвегії у партнерстві з Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.