record bg



У понеділок, 30 серпня, у БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" відбулося урочисте вручення портфеликів у рамках щорічної благодійної акції "Перший портфелик".

Мета акції – допомогти потребуючим дітям зібрати усе необхідне до початку навчального року. Допомогу отримують діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, сироти, діти з інвалідністю, діти учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб.

За підтримки Карітасу України Caritas Ukraine та ROZETKA, EPAM Ukraine, SoftServe, які долучилися до проведення Всеукраїнської акції "Шкільний портфелик", укомплектовані ранці отримали 50 дітей, із них – 27 першокласників та 23 учнів 2-9 класів. Вартість портфеликів становить 35 000 гривень.

Завдяки допомозі жертводавців – місцевих підприємців, парафіян Івано-Франківської архієпархії УГКЦ та небайдужих людей у рамках акції було зібрано 169 419, 20 гривень. На зібрані кошти учням 2-11 класів вручено 130 сертифікатів на придбання канцтоварів.

Шкільні портфелики освятив Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

Вручення відбулося у приміщенні церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Після урочистої частини на дітей чекала весела розважальна програма з танцями і піснями.

Видача допомоги в рамках акції буде продовжуватися і у вересні.

Благодійна акція "Перший портфелик" проводиться уже 18 рік поспіль. До збору коштів долучаються парафіяни Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, місцеві підприємці та просто небайдужі люди.