record bg



Сьогодні, 30 червня, Карітас Івано-Франківськ організував круглий стіл "Об’єднання зусиль для соціальної інтеграції людей з інвалідністю у Івано-Франківській міській територіальній громаді". У заході взяли участь архієпископ і митрополит Івано-Франківської УГКЦ Володимир Війтишин, заступник міського голови Івано-Франківської міської територіальної громади Віталій Федорів, начальниця відділу департаменту соціальної політики Івано-Франківської міської територіальної громади Майя Танюк, директорка Івано-Франківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Дивосвіт" Оксана Вінтоняк.

Зібравшись за круглим столом, радники голови Івано-Франківської міської територіальної громади спільно з Карітасом розглядали питання забезпечення доступу до надання соціальних послуг молоді з інвалідністю на території Івано-Франківської міської територіальної громади. Наразі Карітас Івано-Франківськ займається представленням інтересів молоді з інвалідністю та приверненням уваги місцевої влади до їх проблем та потреб.

"Ми ініціювали зустріч із радниками об’єднаної територіальної громади і заступниками міського голови, аби донести пропозиції, як спілкуватись про молодь з інвалідністю. Їх багато, вони переживають депресію. Ми маємо досвід самодопомоги при парафіях УГКЦ виводити людей з депресії і дати їм відчути, що ми їх любимо" – каже отець Володимир Чорній, директор БО "БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ".

Митрополит Володимир Війтишин наголошує, що зараз важливо не бути байдужим і підтримувати ініціативи, що мають на меті покращення якості життя осіб з інвалідністю. "Ми живемо в час розвитку нашої держави, проходять різні зміни, багато чого міняється у суспільстві, в нас з вами, наших поглядах. Спільно ми можемо зробити більше кращого. Прошу усіх бути з відкритим серцем!" – говорить митрополит.

"Ця тема і робота мала б добре організовуватись найперше на державному рівні. Але найчастіше це лягає на церкву, людей небайдужих, та місцеве самоврядування. Мене дійсно тішить, те, що міська рада Франківська робить все, щоб допомогти тим, соціально вразливим верствам населення. Найперше йдеться про те, як інтегрувати людей з інвалідністю в різні соціальні сфери" – стверджує Віталій Федорів, заступник міського голови Івано-Франківської міської територіальної громади.

Карітас ознайомив учасників круглого столу з діяльністю Центру соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю та роботою структур самодопомоги, що діють у районах.

Про діяльність у цій сфері розповіла і директорка Івано-Франківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Дивосвіт" Оксана Вінтоняк.

Карітас Івано-Франківськ опікується молоддю з інвалідністю з 2007 року – саме з того часу почав діяти Центр соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю.