record bg



Друга зустріч, яка відбудеться 14 квітня о 19:00, буде присвячена таким емоціям, як сором і провина.

Чому разом? Бо вони, як дві сторони однієї медалі. Хтось сприймає їх такими собі кайданами, від яких всі хочуть позбутися, аби відчувати себе задоволеним життям. А хтось, навпаки, не уявляє без них існування, особливо якщо це стосується не нас, а наших близьких.

В будь-якому разі, інтерес до власних емоцій сприяє пізнанню себе. Увага до власного почуття сорому дозволяє досліджувати свої нездорові, зовнішньо нав'язані очікування, яким я маю відповідати, щоб заслужити у самого себе позитивне ставлення до самого себе. А також побачити той сором, який я відчуваю за інших, і навчитись не керуватись ним в своєму житті. Провина може звучати як «голос совісті», проявлятись як невдоволення собою, заявляти про себе як прагнення до досконалості, приховуватись під маскою низької самооцінки, а може брати на себе роль «судді», який критикує і звинувачує, але не себе, а інших. Увага до почуття провини дає можливість зрозуміти своє істинне я, свої справжні цінності та орієнтири.

Тож як зробити так, щоб вони працювали на нас, а не проти нас, розкаже психологиня та сімейна консультантка Наталя Андрусів.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

РЕЄСТРУЙТЕСЯ: анкета для реєстрації

Вебінар організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини