record bg



 

У п'ятницю, 13 листопада, відбулася прес-конференція з нагоди початку благодійної акції "Нагодуй бідного". Оголосив про початок акції синкел соціального служіння Івано-Франківського Архієпархії УГКЦ та директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній. До заклику про доброчинність долучилися міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та представники різних конфесій Івано-Франківщини – адміністратора Івано-Фраківсько-Галицької архієпархії Православної Церкви України Архимандрит Феогност Бодоряк та о. Владислав Іващак Римо-Католицької Церкви України.

"Ми хочемо привернути увагу кожного до потреб бідних людей, вона бувають не мають найнеобхіднішого – їжі, – каже директор Карітасу о. Володимир Чорній, – ми годуємо кожного, хто звертається до нас, незалежно від конфесійної приналежності і закликаємо усіх долучатися до доброї справи".

Акція "Нагодуй бідного" приурочена до Дня убогого, що припадає на 15 листопада, і буде безстроковою. Метою акції є допомогти людям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Наразі єдине місце у Івано-Франківську, де потребуючі можуть отримати гарячий безкоштовний обід – це благодійна їдальня Карітасу. Охочі долучитися до акції можуть приносити продукти харчування у благодійну їдальню (вул. Лесі Українки, 1) або ж на парафії.

Сьогодні, як завжди у будні дні, працівники благодійні їдальні роздавали людям обіди. До них долучилися мер та духовенство.

Акцію "Нагодуй бідного" оголосив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав Шевчук під час Форуму соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині», який відбувся у жовтні 2020 року.