record bg



У середу, 29 липня, у Карітасі Івано-Франківської Архієпархії відбулася видача обладнання для реалізації соціальних проектів на парафіях УГКЦ. На зустрічі був присутній Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Владика благословив розпочату справу кожної громади.

Сьогодні придбане обладнання отримали представники парафії Різдва Христового у м. Галич. Директор Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Володимр Чорній передав обладнання декану Галицького деканату УГКЦ о. Ігору Броновському та о. Володимиру Кузюку.

На парафії Різдва Христового працюють з дітьми та молоддю. Проект "Молодіжна ініціатива ДІЄ" має на меті залучити молодих людей до вирішення соціальних проблем на рівні місцевих громад.

У Галич поїде обладнання для проведення різноманітних заходів – розкладні столи, стільці, фліпчарт, термопот, екран для проектора.

Соціальні проекти реалізовують ще на чотирьох парафіях.

У селі Липівка Тисменицького району (парафія Святого Воскресіння) облаштовують соціальну перукарню, у місті Рогатин (парафія церкви Різдва Пресвятої Богородиці) продовжує працювати благодійна їдальня, у Івано-Франківську на парафії Матері Божої Неустанної Помочі організовують соціальне служіння для людей похилого віку "Спільнота "60плюс", а на парафії Усіх Святих Українського Народу Українсько-Греко Католицької Церкви діятиме соціальна пральня.

Загальна вартість придбаного обладнання – 87 946 гривень.

Нагадаємо, у квітні виконавча директорка Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Наталя Козакевич провела для священиків та волонтерів парафій вебінар на тему "Як написати успішний проект та отримати грант". Після навчання у кожній громаді написали соціальний проект, а тепер беруться за його реалізацію.

Розвиток соціального служіння на парафіях УГКЦ відбувається в рамках проекту "Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні".