Звіт діяльності Благодійного Фонду „Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” в 2008році Друк
Головна статті
Звіт діяльності Благодійного Фонду „Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” в 2008році
Аналіз витрат БФ «Карітас Івано - Франківськ УГКЦ» в 2008році
Розподіл гуманітарної допомоги
Жертводавці БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» в 2008 році
Всі сторінки

Звіт діяльності Благодійного  Фонду „Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” в 2008році

«Всюди, де зустрічаються  людське страждання  - чи то індивідуальне, чи то соціальне, - там має відчуватися присутність Церкви, день у день, щоб допомогти тим,  кого це стосується, піднести до висоти  свого завдання, допомогти  місцевим  церквам  відчути потреби тих, хто страждає, і виховувати в інших християн справжнє милосердя...»

Святіший Отець Іван  Павло ІІ

Для зниження соціальної напруги в часи важкої економічної скрути, на Івано - Франківщині в 1992 році з благословення Правлячого Єпископа Івано-Франківської єпархії Софрона Дмитерка була заснована християнсько – католицька організація «Любов і Милосердя». 12 листопада 2001р. рішенням  Загальних зборів  християнсько – католицька організація «Любов і Милосердя» була пере іменована в Благодійний Фонд  „Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ”. Предметом діяльності Фонду є безкорислива діяльність, спрямована на надання матеріальної та фінансової допомоги, а також безоплатних послуг особам, незалежно  від раси, кольору шкіри, політичних , релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, мови  або інших ознак, які потребують соціальної  та іншої допомоги й захисту, що сприяє  духовному та моральному  відродженню людей .

Мета  діяльності БФ «Карітас  Івано-Франківськ УГКЦ»:

· поліпшення соціально-економічного становища потребуючих  в Україні ;

· сприяння соціальній реабілітації малозабезпечених, безробітних, інвалідів, дітей та інших осіб, які потребують піклування;

· сприяння духовному відродженню громадян України.

Розуміючи  потреби  уразливих категорій населення, благодійний фонд в 2008 році  розвивав свою діяльність  за такими стратегічними напрямами:

· надання соціальної допомоги у вигляді  безкоштовного разового харчування для  малозабезпечених осіб, осіб без місця  проживання( благодійні їдальні в  м. Івано – Франківськ, м. Галич);

· діяльність соціального підрозділу розподілу  гуманітарної допомоги (вживаний одяг та  взуття, інвалідні візків,  милиці);

· надання  медико-соціальних послуг для важкохворих літніх людей та осіб, які хворіють ВІЛ/СНІДом  (медико – соціальний підрозділ «Домашня опіка»);

· соціально – психологічна реінтеграція жертв торгівлі людьми, дітей заробітчан та діяльність направлена на попередження  злочинів, пов’язаних з  торгівлею людьми;

· реабілітація та реінтеграція дітей із малозабезпечених родин, дітей сиріт, напівсиріт, дітей із кризових родин шляхом  на базі  Центру соціально – психологічної допомоги для  дітей та молоді

· реабілітація осіб з   вадами  розумового розвитку  на базі Центру дозвілля та соціальної реабілітації для розумово неповно справної молоді «Дар любові»;

· оздоровлення дітей із малозабезпечених родин, дітей сиріт, напівсиріт, дітей із кризових родин у літніх таборах;

· координація розвитку волонтерства та залучення волонтерів до  діяльності в соціальних проектах Карітасу;

· надання допомоги  постраждалим  внаслідок повені 23-27 липня 2008року

офісВ 2008 році БФ „Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ  розвивав свою діяльність завдяки отриманим благодійним пожертвам від  МБФ «Карітасу України», Карітас Франції, Карітас Іспанії, АМА (Нідерланди), Карітас Німеччини (м. Фрайбург), Асоціація аптек DCV (Німеччина), Карітас Європи, Посольства Канади в Україні,  Канадська близькосхідна допомогова організація  «CNEWA», Єпархії Грац (Австрія), Архиєпархія  Праги, Карітас Трір(Німеччина), Карітас Люблін (Польща), Карітас Макленбург (Німечина), Митрополія УГКЦ Філадельфії (США), ТзОВ "Форент", ТзОВ «Станіславська Торгова Компанія», Благодійна фундація імені Короля Юрія, Мальтійська Служба Допомоги м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська міська рада, п. Микола Палійчук, п. Ігор Олійник, п. Віктор Анушкевичус,  Катедрального собору Святого Воскресіння м. Івано -Франківська, парафіяни УГКЦ Івано-Франківської та Тернопільської єпархій приватні особи та приватні підприємці м. Івано-Франківська та області а також приватних осіб – жителів м. Івано-Франківська та області. Загальна сума  благодійних пожертв в 2008 році становила 1844100,00грн, в тому числі  у вигляді коштів - 1391785,00грн., у вигляді  гуманітарної допомоги 452315,00грн.

Витрати пов’язані з виконанням Статутних завдань БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» в 2008 році становлять 1416289,01грн., в  тому числі:

· витрати пов’язані утриманням  БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ»  - 144 750,00грн.;

· витрати,  пов’язані  з  здійсненням  благодійної  діяльності - 1271539,01грн.

Детальний перелік  використання коштів   БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» в 2008 році наведений в таблиці № 1 «Аналіз витрат БФ «Карітас Івано-Фракнівськ УГКЦ» в 2008році»