Карітас УГКЦ - Івано-Франківськ
Жити навпомацки. Історія незрячої жінки, якої опікується франківський Карітас Друк
П'ятниця, 14 червня 2019, 18:43

Наталя Шульга любить фіалки, бо цвітуть цілу зиму. Однак милуватися красою квітів вона вже не може. Жінка повністю незряча. Зараз їй – 58. Зір втрачала поступово. А почалося все, коли Наталя була ще в першому класі. Причина – ДТП. Про недогляд лікарів, секрет ідеального порядку вдома та веселу вдачу – у відвертій розмові з підопічною Карітасу.

… Першокласниця Наталя до школи того дня не пішла. Чи хвора була, вже й не пам’ятає. Підходила та година, коли дівчинка зустрічала маму з роботи. Наталя переходила дорогу, хотіла перестрибнути калюжу. На зустріч їхав "Москвич", водій не зупинився, думав, що об’їде дівчинку, але зачепив крилом машини. Наталя впала і вдарилася до бруківки.

Коли рідним байдуже. Франківський Карітас допомагає важкохворій медичній сестрі Друк
Понеділок, 10 червня 2019, 14:08

Свого часу вона допомагала хворим, а тепер сама потребує опіки та догляду. Надія Дзундза в минулому – медична сестра. Жінка хворіє розсіяним склерозом (церебро-спінальна форма, прогресуючий перебіг, псоріаз). Про хворобу, байдужість рідних та допомогу франківського Карітасу – з розповідей працівників.

На початках пані Надія могла ще сидіти в кріслі, а зараз жінка прикута до ліжка. Під час першого візиту мультидисциплінарної виїзної бригади Карітасу Івано-Франківська у жінки виявили пролежні, що виникли через недбале поводження родичів з хворою. Насамперед, пані Надія не мала комфортного ліжка, а вузький диван змушував її лежати в одному незручному положенні. Рідним було важко повертати хвору та проводити різні маніпуляції по догляду. Та найгірше, що кидалося в очі – це байдужість близьких до важкохворої.

Здоров’я не повернеш. Спогади ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС Друк
П'ятниця, 07 червня 2019, 09:55

Село Побережжя Тисменицький район Івано-Франківська область

Василю Ходаку було 27 років, коли сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. З тих пір минуло 33 роки. Чоловік вже все добре не пам’ятає, у нього розсіяний склероз та I група інвалідності. Згадувати все допомагає дружина. І це єдине, що весь цей час рятувало чоловіка – любов та турбота його Марії.

У всьому винні протяги. Історія самотності однієї остарбайтерки Друк
Понеділок, 03 червня 2019, 12:11

Cело Голинь Калуський район Івано-Франківська область

Маленькій Катерині було років п’ять, коли їх з матір’ю вивезли до Німеччини на примусові роботи. То був 1942 рік. Пам’ятає небагато, навіть назву міста не пригадує. але дещо все-таки закарбувалося у пам’яті жінки. Про німецькі цукерки, працю, яка нищила людину та чутки, що завадили створити сім’ю – історія життя остарбайтерки Катерини Корфіль.

У Німеччині мама Катерини працювала на полі. На роботу йшла, коли донька ще спала, а приходила пізно ввечері. Жили у гуртожитку, по декілька сімей у кімнаті. З дітей, крім Каті, нікого не було. Дівчинка гралася на подвір’ї. Одна. Єдиною її подругою була сусідка-німкеня. Бачились через паркан. Німкеня працювала у себе на городі. Розмовляла з дівчинкою німецькою, але та нічого не розуміла. Пригощала Катю печивом, цукерками.

Франківський Карітас запрошує на Свято в дитячому містечку "Маю право!" Друк
Середа, 29 травня 2019, 15:07

20190530У п'ятницю, 31 травня, о 14:00 за адресою вул. Лесі Українки 1, Карітас Івано-Франківськ спільно зі службою у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради організовує Свято в дитячому містечку "Маю право!" до Міжнародного дня захисту дітей.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 125