record bg

Ми завжди раді вас бачити на наших заходах. Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до людей, що роблять цей світ кращим. Спішім творити добро! Разом.

У четвер, 16 липня, о 12:00 відбудеться онлайн конференція на тему "Роль релігійних громад в посиленні згуртованості та солідарності". Захід організовує Карітас України в рамках дводенної конференції "Роль культури та релігії в миробудуванні. Співорганізатори – Карітас Івано-Франківськ, Карітас Маріуполь та Карітас Київ.

Релігійна громада - це група людей, яких об’єднує спільне віровизнання, де відчуття спільної приналежності формує Спільноту та солідарність у діях. Базовим проявом цієї солідарності є небайдужість до потреб ближнього, тієї людини, що поруч та у потребі. А ще цікавим є той факт, що справді така ЖИВА релігійна громада, парафія, спільнота, допомагає не «тільки своїм», бо рушієм до солідарності є сповідуванні цінності, однією з головних яких є спільне добро та гідність людини.

Можливо тоді, за таких умов, коли ми будемо не байдужі до потреб інших, варто говорити і про розвиток суспільства. Бодай на тому, найближчому, локальному, побутовому рівні суспільства у якому вони проживають.

Адже, спільнота - це не лишень група людей, що мають певний духовний зв'язок, а й практичний вимір соціальної згуртованості та взаємопідтримки у спів-творінні.

Не занедбати такі актуальні універсальні вищі етичні цінності: любов, мораль, милосердя та служіння один одному допомагає Діалог.

Як саме можуть сьогодні згуртовані спільноти віруючих відповідати на виклики часу та служити позитивним прикладом взаємодії будемо говорити з відомими релігіознавцями, священниками та представниками різних релігійних громад України.

Питання, які будуть обговорюватися:

- Що таке соціальна згуртованість?

- Який стан згуртованості зараз?

- Що таке згуртування?

- Що конкретні організації вносять в згуртованість?

- Які труднощі та перспективи саме в згуртуванні? Як посилити солідарність?

Модератор:

отець Андрій Нагірняк - заступник голови Відділу Соціальне служіння УГКЦ, керівник програм розвитку громад Caritas Ukraine

Учасники дискусії:

О.Володимир Чорній - синкел соціального служіння Івано-Франківська Архієпархія та директор Карітас Івано-Франківськ

отець Сергій Дмитрієв - протоієрей, голова правління у Eleos-Ukraine (Православна Церква України)

Наталія Кец - засновник ГО "Товариство молоді з інвалідністю та їх батьків "ДОВІР'Я", помічник координатора проекту Карітасу “Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці”

Єпископ Юрій Музика - євангельська церква м.Івано-Франківськ

Люба Гультайчук – Голова Правління Благодійного Фонду «Серце Марії» Брошнів - Осадської ОТГ

Ірина Яблінська - керівник проекту Карітасу Центр соціальної згуртованості м.Слов'янськ

Реєстрація за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpcpkhLUqU2Bdl35qJ0AvYJvPPn_08CgHqlFLrccwG7jRSag/viewform?fbclid=IwAR20PDMdwIeU3gbTlfk-RPMxpEM8VJ2tDhIcg9fk9erdny1JKo3IxWeF3vE

Онлайн конференція організовується в рамках проекту "Долаючи розломи у громадах, що постраждали від конфлікту: від зцілення до співпраці" з фінансової підтримки Міністерства Закордонних справ Німеччини та Карітасу Німеччини.