Превентивна діяльність Друк
Превентивна діяльність

Здебільшого, як показує аналіз проведеної роботи, всі клієнти, які звернулись до нашого центру за допомогою, стали в основному жертвами тільки тому, що:
• не знали, як перевірити фірми/особи, які пропонували їм високооплачувану роботу за кордоном;
• не знали, куди звертатись за допомогою за кордоном;
• не знали своїх елементарних прав.
Таким чином, одночасно із наданням реальної допомоги жертвам торгівлі людьми необхідно посилити не менш важливий напрямок роботи по боротьбі з торгівлею людьми – просвітніми і превентивними заходами в середовищі потенційних груп ризику – молоді, безробітних.
Превентивна діяльность Консультативного центру спрямована на:
• Проведення тренінгових занять з студентами – семінаристами “Як підвищити рівень усвідомлення проблеми торгівлі людьми” з метою напрацювання моделі превентивної роботи священика на парафіях;
• Проведення конференцій для представників студентської молоді м. Івано-Франківська та лідерів молодіжних громадських організацій на тему «Прикарпаття консолідує зусилля для боротьби з рабством в ХХІ ст.»;
• Проведення регіональних семінарів «Попередження та боротьба з торгівлею людьми. Партнерство заради успіху», спільно з Управлінням у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА для членів Міжвідомчої координаційної ради, представників управління юстиції в області, лідерів громадських організацій Івано - Франківщини, державних службовців, представників місцевих ЗМІ;
• Шляхом підготовки тренерів у галузі попередження торгівлі людьми серед представників молодіжних адміністрацій та громадських організацій проведення навчальних тренінгів на тему: «Як підвищити рівень усвідомлення проблеми торгівлі людьми» ;
• Проведення семінар-тренінг для лідерів громадських організацій та журналістів щодо запобігання торгівлі людьми;
• Проведення тренінгових занять для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів з протидії торгівлі людьми, особливо дітьми;
• Проведення інформаційних компаній місцевому та обласному рівні з попередження торгівлі людьми «Скажи «СТОП» торговцям людьми» серед студентів вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів для розповсюдження інформації , спрямованої на зміну суспільної думки про жертв торгівлі людьми;
• Проведення круглих столів за участю працівників освіти, управлінь у справах сім'ї та молоді на тему : «Об'єднання зусиль для подолання соціально-психологічних проблем жертв торгівлі людьми та дітей трудових мігрантів»;
• Навчання методиці превентивної та консультативної роботи для волонтерів Карітасу для проведення превентивних заходів в сільських громадах;
• Навчання групи молодіжних лідерів з метою розвитку лідерства в сфері протидії торгівлі людьми в молодіжному середовищі;
• Проведення тренінгів «Робота за кордоном» для безробітних, які перебувають у районних Центрах зайнятості ;
• Проведення зустрічей з учнями та студентами для презентації Консультативного центру соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми, лекції та тему: «Явище торгівлі людьми. Шляхи його подолання», демонстрація фільмів «Станція призначення - ЖИТТЯ», «Небезпечна гра: не стань живим товаром»
• Розповсюдження інформаційних матеріалів та посібників;
• Публікація матеріалів у місцевих засобах масової інформації.