Консультації з приводу безпечного виїзду за кордон Друк
Консультації з приводу безпечного виїзду за кордон
Завдання : Протидія торгівлі людьми шляхом збільшення поінформованості осіб щодо легальної міграції та захисту прав громадян України за кордоном.

Важливість консультування полягає у втручанні, в ході якого соціальний працівник допомагає клієнту вивчити і зрозуміти існування проблеми або мети і розглянути різні відповіді, які можуть бути дані для рішення. Соціальний працівник рекомендує будь-які дії, які розглядаються; дає поради, вказівки на альтернативи надання допомоги, забезпечує необхідною інформацією.
Консультант розповідає про можливі шляхи вирішення певних проблем і труднощів. Надає інформацію про місця, де можна отримати відповідну допомогу, про процедури, яких необхідно дотримуватись у певних ситуаціях. Інформує клієнта про його права і можливості, про кроки, які можна здійснити для вирішення проблеми. Консультант не впливає на прийняття рішення клієнткою, а лише надає потрібну різноманітну об’єктивну інформацію. Таким чином ліквідується «дефіцит інформації і знань» клієнта, що має на меті подорожувати за кордон.
Для того щоб український громадянин почував себе безпечно під час подорожі за кордон йому важливо надати інформацію щодо небезпеки та ризики, пов’язані з міграцією, та яким чином їх уникнути.

Захистіть себе.
Передбачте ситуації, які можуть чекати на Вас за кордоном.
Дізнайтеся про права, які Ви маєте, коли навчаєтесь, працюєте,
живете або подорожуєте за кордоном

Зверніться за допомогою до Консультативного центру соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми та запобігання торгівлі людьми
м. Івано-Франківськ
вул.. Лесі Українки, 1
тел. 50 25 46

Консультації передбачають надання клієнтові повної і достовірної інформації про:
консульський захист громадян України за кордоном, адреси та телефони Посольств та Консульств України за кордоном, адреси та телефони іноземних дипломатичних установ України.
Легальний виїзд громадян України за кордон
Як розшукати людину у випадку її зникнення за межами України
Правила в’їзду в Шенгенську зону
Загальні правила безпечних поїздок за кордон
Вимоги до фірм, що пропонують послуги роботу за кордоном;
Працевлаштування за кордоном
• навчання за кордоном;
• шлюб з іноземцем;
• інформація про систему Au Peir;
• інформація про організації за кордоном, куди можна звернутися за допомогою, їхні телефони та адреси.