ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНИХ ПОЇЗДОК ЗА КОРДОН Друк

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНИХ ПОЇЗДОК ЗА КОРДОН

Обережно з паспортом! Ніколи нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств, консульських установ та прикордонних пунктів пропуску. Це Ваш ідентифікаційний документ і він повинен завжди бути у Вас. Якщо Ви загубили свій паспорт за кордоном або ж його відібрали у вас силою, звертайтесь до посольства або консульства України у відповідній країні.
Зробіть ксерокопії всіх важливих документів! Ще до виїзду зробіть ксерокопії Вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь-яких інших документів, пов’язаних із поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Крім того, залишіть копії своїм рідним та/або друзям в Україні.
Не виїздіть із країни доки не отримаєте чіткої контактної інформації про місце, де Ви будете працювати та про безпечне й надійне місце проживання. Повідомте рідним та/або друзям про детальне місце свого перебування за кордоном, а також залишіть їм детальну інформацію про Вашого роботодавця.
Будьте готові до надзвичайних ситуацій! Занотуйте контактну інформацію посольства/консульства України в країні, до якої збираєтесь й негайно зв’яжіться зі співробітниками відповідної установи в скрутній ситуації.
Обов’язково ознайомтесь з небезпекою торгівлі людьми. В Україні діють деякі злочинні групи, які продають людей у рабство за кордон під прикриттям обіцянок законного працевлаштування. Пам’ятайте, ніхто не захищений від таких небезпечних ситуацій. Зателефонуйте до Центрів консультування мігрантів і дізнайтеся більше, як мінімізувати ризик стати жертвою торгівлі людьми.