Легальний виїзд громадян України за кордон Друк

Легальний виїзд громадян України за кордон

Щоб виїхати за кордон необхідно мати закордонний паспорт. Для того що отримати закордонний паспорт громадянину України в органах паспортної служби необхідно подати наступні документи:
• Український паспорт нового зразка
• Свідоцтво про народження
• Довідка про присвоєння ідентифікаційного коду платника податків
• Квитанція за оплату послуг паспортної служби
• Квитанція про сплату державного мита
• Довідка про відсутність судимості
• Виписка з трудової книжки за останні 5 років
• Фотокартки

За новою Єдиною автоматизованою паспортною системою анкета оформляється працівником паспортної служби, який і фотографує вас і вносить цей відбиток у документ разом з вашим підписом.

Паспорт видається через 30 днів після оформлення анкети.
Пам”ятайте, справляння будь – яких додаткових зборів та платежів забороняється.

Для того щоб виїхати за кордон громадянин України повинен отримати візу – дозвіл на перебування в іноземній країні на певний період часу для осіб які не є громадянами цієї країни. Візи отримують в Посольстві чи Консульстві іноземної держави в Україні. Ті держави, які не мають дипломатичних представництв в Україні, видають візи у найближчих Посольствах у Москві (Росія) чи Варшаві (Польща). Громадянам України дозволяється в більшості випадків в”їзджати до іноземних держав за туристичними візами, які не дозволяють працювати.
Дозвіл на роботу – це одна із передумов легального працевлаштування за кордоном. Для отримання такого дозволу, необхідно перш за все до Консульства країни, куди ви збираєтесь виїзджати, подати документ, який підтверджує про факт запрошення на роботу. Дія дозволу на роботу зазвичай закінчується з терміном працевлаштування. Дозвіл на роботу є підставою для отримання робочої візи..
Усіх громадян, які порушили візовий режим, або перевищили термін перебування в країні вказаний у візі – депортують . Зверніть увагу – отримати робочу візу можна тільки особисто.