Трудова міграція
Трудова міграція Друк
За оцінками різноманітних джерел близько 6 мільйонів українських громадян сьогодні перебувають за кордоном, в тому числі 70% - нелегальні мігранти, які виїхали за кордон у пошуках високооплачуваної роботи та кращого життя.

БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» напрацював модель соціальної реабілітації потерпілих від торгівлі жінок, яка знайшла своє відображення в діяльності Консультативного Центру соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми. Діяльність Консультативного центру здійснювалась на забезпечення виконання таких функцій:
• Забезпечення комплексної реінтеграційної допомоги постраждалим через надання їм психологічної та юридичної підтримки, соціальної та медичної допомоги, а також допомоги у працевлаштуванні;
• Проведення превентивної діяльності по запобіганню торгівлі людьми та просвітницької діяльності по підвищенню рівня обізнаності громадськості з цього питання;
• Надання анонімної безкоштовної консультативної допомоги з питань безпеки та легального навчання і працевлаштування за кордоном, шлюбів з іноземцями, а також пошуку зниклих за кордоном людей.

Як розшукати людину у випадку її зникнення за межами України Друк
Як розшукати людину у випадку її зникнення за межами України
При можливості необхідно попередньо з‘ясувати:
• які наміри виказував громадянин, коли Ви або інші особи спілкувалися з ним до або напередодні зникнення (відвідати когось, зустрітися з кимсь, вирішити якесь питання тощо);
• чи траплялися у минулому випадки, коли зниклий був відсутній протягом тривалого часу, не попередивши заздалегідь рідних, знайомих. Якщо так – пере¬вірити відомі місця його можливого перебування.

Якщо припущення щодо можливої випадкової затримки, тимчасової відсут¬ності зниклого не підтвердилося, необхідно терміново звернутися за допомогою до територіального органу внутрішніх справ України за місцем проживання.

Консульський захист громадян України за кордоном, адреси та телефони Посольств та Консульств України за кордоном Друк

Одним з основних завдань консульських установ України є захист прав та iнтересiв України, її громадян та юридичних осiб, а також вiдновлення порушених прав.
Держава постiйно пiклується за кожного громадянина України i через свої консульськi установи вживає заходiв для того, щоб громадяни України користувалися в повному обсязi всiма правами, наданими їм законодавством країни, де вони перебувають тимчасово або постiйно.
Згiдно з Консульським статутом України, консул вживає заходiв, щоб громадяни України дiйсно користувалися тими правами, якi належать їм за законами держави перебування i мiжнародними договорами.
Необхiдно пам'ятати, що пiд час перебування за кордоном кожний громадянин України зобов'язаний неухильно дотримуватися законодавства країни перебування.

Правила в'їзду у Шенгенську зону Друк
ПРАВИЛА В'ЇЗДУ В ШЕНГЕНСЬКУ ЗОНУШенгенська зона об”єднує європейські країни, що підписали Угоду «Про відміну паспортного та митного контролю між країнами Європейского союзу» від 14 липня 1985 року. Угода набрала чинності 26 березня 1995 року. 15 березня 2006 року було прийнято Шенгенський кодекс про кордони.

З 21 грудня 2007 року Шенгенська зона налічує 24 країни ( 22 з 27 країн-членів ЄС та 2 країни Європейської економічної зони): Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Італія, Греція, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Іспанія, Швеція, Естонія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Чехія

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНИХ ПОЇЗДОК ЗА КОРДОН Друк

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНИХ ПОЇЗДОК ЗА КОРДОН

Обережно з паспортом! Ніколи нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств, консульських установ та прикордонних пунктів пропуску. Це Ваш ідентифікаційний документ і він повинен завжди бути у Вас. Якщо Ви загубили свій паспорт за кордоном або ж його відібрали у вас силою, звертайтесь до посольства або консульства України у відповідній країні.
Зробіть ксерокопії всіх важливих документів! Ще до виїзду зробіть ксерокопії Вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь-яких інших документів, пов’язаних із поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Крім того, залишіть копії своїм рідним та/або друзям в Україні.

Консультації з приводу безпечного виїзду за кордон Друк
Консультації з приводу безпечного виїзду за кордон
Завдання : Протидія торгівлі людьми шляхом збільшення поінформованості осіб щодо легальної міграції та захисту прав громадян України за кордоном.

Важливість консультування полягає у втручанні, в ході якого соціальний працівник допомагає клієнту вивчити і зрозуміти існування проблеми або мети і розглянути різні відповіді, які можуть бути дані для рішення. Соціальний працівник рекомендує будь-які дії, які розглядаються; дає поради, вказівки на альтернативи надання допомоги, забезпечує необхідною інформацією.
Консультант розповідає про можливі шляхи вирішення певних проблем і труднощів. Надає інформацію про місця, де можна отримати відповідну допомогу, про процедури, яких необхідно дотримуватись у певних ситуаціях. Інформує клієнта про його права і можливості, про кроки, які можна здійснити для вирішення проблеми. Консультант не впливає на прийняття рішення клієнткою, а лише надає потрібну різноманітну об’єктивну інформацію. Таким чином ліквідується «дефіцит інформації і знань» клієнта, що має на меті подорожувати за кордон.
Для того щоб український громадянин почував себе безпечно під час подорожі за кордон йому важливо надати інформацію щодо небезпеки та ризики, пов’язані з міграцією, та яким чином їх уникнути.

Захистіть себе.
Передбачте ситуації, які можуть чекати на Вас за кордоном.
Дізнайтеся про права, які Ви маєте, коли навчаєтесь, працюєте,
живете або подорожуєте за кордоном

Зверніться за допомогою до Консультативного центру соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми та запобігання торгівлі людьми
м. Івано-Франківськ
вул.. Лесі Українки, 1
тел. 50 25 46

Консультації передбачають надання клієнтові повної і достовірної інформації про:
консульський захист громадян України за кордоном, адреси та телефони Посольств та Консульств України за кордоном, адреси та телефони іноземних дипломатичних установ України.
Як розшукати людину у випадку її зникнення за межами України
Правила в’їзду в Шенгенську зону
Загальні правила безпечних поїздок за кордон
Вимоги до фірм, що пропонують послуги роботу за кордоном;
Працевлаштування за кордоном
• навчання за кордоном;
• шлюб з іноземцем;
• інформація про систему Au Peir;
• інформація про організації за кордоном, куди можна звернутися за допомогою, їхні телефони та адреси.

Консультативний центр соціальної допомоги жінкам жертвам торгівлі людьми Друк

Важка економічна криза в 90-х роках минулого століття заставила безробітних, як жінок, так і чоловіків, шукати роботу за кордоном. Опинившись за кордоном, наші громадяни погоджуються виконувати будь – які роботи. Дуже часто вони втягуються в кримінальні угрупування, які використовують жінок або на тяжких та небезпечних для здоров’я роботах, або примушують надавати сексуальні послуги. Багато хто із них просто не усвідомлювали, що нелегальний виїзд за кордон позбавляє їх власних законних прав, до яких вони звикли і якими користуються на батьківщині, часто навіть не помічаючи цього. Щойно жертви торгівлі перетинають кордон, у них відбирають паспорти, і несподівано для себе вони перетворювались на рабів, чиє життя тепер знаходиться в руках жорстокого „господаря”.

БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» напрацював модель соціальної реабілітації потерпілих від торгівлі жінок, яка знайшла своє відображення в діяльності Консультативного Центру соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми”. Діяльність Консультативного центру здійснювалась на забезпечення виконання таких функцій:
• Надання анонімної безкоштовної консультативної допомоги з питань безпеки та легального навчання і працевлаштування за кордоном, шлюбів з іноземцями, а також пошуку зниклих за кордоном людей;
• Проведення превентивної діяльності по запобіганню торгівлі людьми та просвітницької діяльності по підвищенню рівня обізнаності громадськості з цього питання.

Цільова група, яка звернулась до Центру, могла розраховувати на допомогу, яка здійснюється на засадах конфіденційності, на основі складеного індивідуального плану соціальної та психологічної реабілітації, який максимально сприяв би її адаптації у суспільстві.
Здебільшого, як показує аналіз проведеної роботи, всі клієнти, які звернулись до нашого центру за допомогою, стали в основному жертвами тільки тому, що:
не знали, як перевірити фірми/особи, які пропонували їм високооплачувану роботу за кордоном;
не знали, куди звертатись за допомогою за кордоном;
не знали своїх елементарних прав.
Таким чином, одночасно із наданням реальної допомоги жертвам торгівлі людьми необхідно посилити не менш важливий напрямок роботи по боротьбі з торгівлею людьми – просвітніми і превентивними заходами в середовищі потенційних груп ризику – молоді, безробітних.

Легальний виїзд громадян України за кордон Друк
Легальний виїзд громадян України за кордон

Щоб виїхати за кордон необхідно мати закордонний паспорт. Для того що отримати закордонний паспорт громадянину України в органах паспортної служби необхідно подати наступні документи:
• Український паспорт нового зразка
• Свідоцтво про народження
• Довідка про присвоєння ідентифікаційного коду платника податків
• Квитанція за оплату послуг паспортної служби
• Квитанція про сплату державного мита
• Довідка про відсутність судимості
• Виписка з трудової книжки за останні 5 років
• Фотокартки
За новою Єдиною автоматизованою паспортною системою анкета оформляється працівником паспортної служби, який і фотографує вас і вносить цей відбиток у документ разом з вашим підписом.

Вимоги до фірм, які пропонують послуги працевлаштування за кордоном Друк

Вимоги до фірм, які пропонують послуги працевлаштування за кордоном

Якщо ви вирішили влаштуватись на роботу за кордоном через фірму перевірте її в обласному чи міському Державному центрі зайнятості, чи має ця фірма відповідну ліцензія для надання послуг з працевлаштування за кордоном:
Івано - Франківський обласний центр зайнятості тел: (0342) 2-22-70
Івано-Франківський міський центр зайнятості тел. (0342) 4-72-68
Державний центр зайнятості (044) 289-75-84

Легальний виїзд громадян України за кордон Друк

• Український паспорт нового зразка
• Свідоцтво про народження
• Довідка про присвоєння ідентифікаційного коду платника податків
• Квитанція за оплату послуг паспортної служби
• Квитанція про сплату державного мита
• Довідка про відсутність судимості
• Виписка з трудової книжки за останні 5 років
• Фотокартки

Паспорт видається через 30 днів після оформлення анкети.
Пам”ятайте, справляння будь – яких додаткових зборів та платежів забороняється.

Для того щоб виїхати за кордон громадянин України повинен отримати візу – дозвіл на перебування в іноземній країні на певний період часу для осіб які не є громадянами цієї країни. Візи отримують в Посольстві чи Консульстві іноземної держави в Україні. Ті держави, які не мають дипломатичних представництв в Україні, видають візи у найближчих Посольствах у Москві (Росія) чи Варшаві (Польща). Громадянам України дозволяється в більшості випадків в”їзджати до іноземних держав за туристичними візами, які не дозволяють працювати.
Дозвіл на роботу – це одна із передумов легального працевлаштування за кордоном. Для отримання такого дозволу, необхідно перш за все до Консульства країни, куди ви збираєтесь виїзджати, подати документ, який підтверджує про факт запрошення на роботу. Дія дозволу на роботу зазвичай закінчується з терміном працевлаштування. Дозвіл на роботу є підставою для отримання робочої візи..
Усіх громадян, які порушили візовий режим, або перевищили термін перебування в країні вказаний у візі – депортують . Зверніть увагу – отримати робочу візу можна тільки особисто.

<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 2