Андріївські вечорниці для молодих душею Друк
Понеділок, 24 грудня 2018, 18:33

Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначається ще з часів Русі 13 грудня. Андрій Первозванний входив в число дванадцяти апостолів Христа та, згідно з переказами, був покровителем України. Напередодні протягом століть молодь традиційно збиралася на Андріївські вечорниці.

В Карітасі наші молоді душею люди похилого віку зібралися на дружні посиденьки. Щоб створити святкову атмосферу, учні Крихівецької школи разом з батьками і педагогами заздалегідь прикрасили зал, підготували захід, адже підготовка свята надихає не менше, ніж саме свято.

Андріївські вечорниці пройшли весело і колоритно, тут лунали українські пісні, сміх, жарти. Разом співали пісень, вболівали на конкурсах, ліпили вареники на швидкість, жартували і сміялися. Набувачі проекту геть забули про свій вік, згадали молоді роки і були дуже вдячними молоді за те, що вони не забувають традиції українського народу. Традиції – це частина нашої історичної, ментальної і духовної спадщини. Кожен поніс додому гарний настрій, теплі спогади і бажання жити і святкувати наші свята.

Проект "Покращення якості життя людей похилого віку-жертв тоталітарних режимів шляхом створення умов для залучення їх до активної участі у суспільному житті та організація надання волонтерської підтримки для маломобільних та немобільних представників основної цільової групи".

м.Івано-Франківськ

о.Володимир Чорній