Зростати у вірі потрібно кожного дня. Як пройшла проща до Крилоса Друк
Понеділок, 06 серпня 2018, 18:24

Карітас Івано-Франківськ взяв участь у Всеукраїнській Патріаршій прощі у с. Крилос, що цього року відбувалася 4-5 серпня.

Помолитися, поклонитися Галицькій чудотворній іконі Матері Божої, попити цілющої води, очиститися від гріхів та сповнитися вірою – тисячі християн прибули до святого місця на Прикарпатті.

У перший день прощі, у суботу, на прощу відправилися працівники проектів Домашня опіка та Паліативна допомога. Медичні працівники Карітасу вимірювали прочанам артеріальний тиск та рівень цукру у крові, лікарі консультували людей. Однак усі охочі могли не лише дізнатися про стан свого здоров’я, але й навчитися самому визначати життєві показники. Медичні працівники Карітасу навчали людей, як правильно вимірювати артеріальний тиск та рівень цукру у крові.

У неділю прощу очолив Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Під час архієрейської Літургії Патріарх звернувся до всіх із закликом до зростання у своїй вірі. Зауваживши, що зростати у вірі потрібно кожного дня і над цим треба працювати.

"Вірити в Бога означає поєднати з Богом усе те, ким я є: серце, душу, прагнення, – звернувся до прочан Патріарх, – вірити в Бога означає покласти Боже Слово, Його Силу, особу Ісуса Христа в центр свого життя, і на основі віри оцінювати все те, що діється навколо мене".

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир висловив слова подяки усім, хто доєднався до проведення VІІ Всеукраїнської Патріаршої прощі.

Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну "Боже Великий, Єдиний" в наміренні кращої долі Батьківщини-України.

Кожен повертався додому натхненний, сповнений силами та бажанням робити добро.