У Волновасі освятили храм, збудований Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ Друк
Понеділок, 18 червня 2018, 13:08

У неділю, 17 червня, у прифронтовому місті Волноваха відкрили та освятили храм Благовіщення Пресвятої Діви Марії. Згідно рішенням Синоду Єпископів УГКЦ храм зводився зусиллями вірних Івано-Франківської Архієпархії.

Урочисте богослужіння очолив Синкел соціального служіння Івано-Франківської Архієпархії та директор благодійного фонду Карітас Івано-Франківськ о. Володимир Чорній.

Церковні речі для нового храму поблагословив Архієписком і Митрополит Владика Володимир Війтишин напередодні свого від’їзду на зустріч католицьких єпископів Європи, що проходить у Лунгро (Італія). Освячення відбулося у приміщенні франківського Карітасу.

У Волновасі о. Володимир Чорній поблагословив святиню та провів у ній першу Божественну Літургію. На урочистість зійшлося чимало вірян та гостей міста. На відкритті храму був присутній і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Ми раді, що можемо в такий спосіб єднатися з усіма людьми, котрі перебувають тут, фактично на передовій збройних протистоянь. Нехай цей храм буде тим знаком підтримки та єдності Прикарпаття з східними теренами нашої Батьківщини. Нехай у ньому буде постійно лунати молитва за наших військовослужбовців та за той довгоочікуваний мир", - звернувся до присутніх о. Володимир Чорній.

У свою чергу Владика Володимир Війтишин дякує усім жертводавцям, завдяки яким здійснився Божий промисел та постала Церква для парафіян та усіх, хто постраждали внаслідок війни на Сході України: о. Івану Липці (Мадрид, Іспанія) та його парафіянам п. Руслану Марцінківу, о. Роману Пельо (Удіне, Італія), о. Сергію Знаку (Барселона, Іспанія), о. Віталію Микитину (Зальцбург, Австрія) та кожному, хто своєю жертвою допоміг здійснити цей задум.