Франківський Карітас оголошує конкурс документального оповідання "Людська доля в часи випробувань" Друк
Середа, 06 червня 2018, 13:28

Мета конкурсу: збереження пам’яті про трагічне минуле українського народу, налагодження зв'язку між поколіннями, руйнування стереотипів щодо осіб похилого віку, визнання життєвого досвіду осіб, переслідуваних за часів націонал-соціалізму та сталінського тоталітарного режиму, з метою утвердження історичної правди та побудови стосунків на засадах взаємодопомоги та взаємної відповідальності.

В конкурсі можуть брати участь представники учнівської та студентської молоді міста та області, журналісти, волонтери, близьке оточення людей похилого віку-жертв тоталітарних режимів.

Учасники готують документальне оповідання-спогад про осіб, які переслідувалися за часів націонал-соціалізму в роки Другої світової війни (спогади очевидців, які були вивезені на примусові роботи (остарбайтерів), в’язнів концтаборів, малолітніх в'язнів, дітей, які народилися в місцях примусового утримання), та за часів сталінського тоталітарного режиму (спогади очевидців, репресованих та вивезених в сталінські концтабори, трудові табори та спецпоселення).

Вимоги до тексту:

1. Текст об’ємом не більше 3000 знаків з пропусками

2. Форма оповіді вільна: монолог, інтерв’ю, розповідь від першої особи, від третьої особи, есе, і т. д.

3. Мова: українська

4. Конкурсні роботи слід подати на розгляд

не пізніше 18.00 год 29 червня 2018 року

- або занести особисто на адресу вул. Крихівецька, 102, с. Крихівці, м. Івано-Франківськ

5. Конкурсна робота учасника повинна містити наступну інформацію:

- прізвище, ім’я, по батькові;

- дата народження;

- адреса проживання;

- контактний телефон.

Не є обов’язковим, але вітається наявність фотографії архівної або сучасної. Журі буде оцінювати виключно текст.

Оцінку творчих робіт і визначення переможців виконує журі, до складу якого входять журналісти, священники, а також представники колишніх в’язнів нацизму та політв’язнів.

Контактний телефон 77-99-89.

Контактні особи: Олег Дмитрук, т.: 050 22 39 000,
             о. Микола Мазурик, т.: 067 34 41 012, Юлія Ковалець, т.: 050 05 23 559

Рішення журі є остаточним і не підлягає перегляду.

Оцінювання буде проходити за нижче зазначеними критеріями:

- змістовність описаних спогадів;

- дотриманість порядку опису автобіографічних даних, спогадів;

- глибина і переконливість творчого задуму;

- об’єм виконаної роботи не більше 3000 знаків друкованого тексту з пропусками.

Всі учасники конкурсу будуть нагороджені пам’ятними дипломами та заохочувальними призами за участь в конкурсі, а 3 (три) переможці будуть нагороджені цінними призами.