Франківський Карітас допомагає молоді обрати майбутню професію Друк
Середа, 13 вересня 2017, 18:01

У середу, 13 вересня,в готелі "Станіславів" Карітас Івано-Франківськ організував прес-конференцію за підсумками вступної кампанії дітей з проекту "Шанси для освіти та працевлаштування для дітей та молоді".

Протягом шести місяців Карітас готував випускників 9 та 11 класів Івано-Франківська та Богородчанського району Івано-Франківської області до вступу у вищі та професійно-технічні навчальні заклади. Соціальний супровід отримали діти з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах – діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти ВПО та учасників АТО.

Для випускників організували додаткові репетиторські заняття для здачі ДПА та ЗНО. Працівники Карітасу разом з молоддю відвідували дні відкритих дверей у навчальних закладах, допомагали їм визначитися у виборі професії та надавали психологічну підтримку.

Лідія та Віктор Костишин – з багатодітної родини, діти виховуються одним батьком. Після підготовки у Карітасі успішно вступили у Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

"Мені дуже допомогли заняття з репетитором, а саме з математики, – каже дівчина, – бо це той предмет, який не дуже легко мені давався у школі, однак для вступу у коледж був обов’язковим".

Зараз Лідія вчиться на продавця, а її брат – майбутній кухар.

У подальшому франківський Карітас допомагатиме набувачам проекту з працевлаштуванням.

"Наше основне завдання – допомогти дітям з родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, знайти себе і інтегруватися у суспільство, – каже директор Карітасу отець Володимир Чорній, – адже свідомий вибір професії – це майбутнє молодої людини. Дуже важливо, аби діти відчували турботу та підтримку, а ми покликані Богом, щоб дати їм це".

Соціальний супровід випускників Карітас здійснював у співпраці з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та управління освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА. Надалі благодійний фонд планує залучати до співпраці й інші райони.

Захід відбувся в рамках проекту "Шанси для освіти та праці для молоді" за фінансової підтримки департаменту соціального захисту мерії міста Відень (Австрія).