Франківський Карітас влаштував родинні забави «Як у нас на Україні» до Дня Незалежності Друк
Четвер, 24 серпня 2017, 15:55

У середу, 23 серпня, франківський Карітас влаштував свято "Як у нас на Україні" до Дня Незалежності. Спільно з Карітасом відсвяткувати День Народження України прийшли родини місцевих мешканців, учасників АТО та переселенців.

До родинних забав приєдналися також підопічні парафіяльного осередку Карітас Бурштин.

Свято розпочалося спільним виконанням гімну України. Далі – пісні, літературний флешмоб та танцювальний майстер-клас з хіп-хопу. Також діти плели віночки, робили вітальні листівки з українською символікою, виготовляли фото старого міста у техніці декупаж та малювали. Дорослі грали у настільну гру "Інтелект".

Олександра Когуч – мати п’ятьох дітей. На родинні забави прийшла з молодшими синами. У жінки недавно помер чоловік, але у тяжку хвилину, каже, родичі, друзі чомусь відвернулися. Радіє, що теплі слова підтримки та дружнє плече вона знайшла у Карітасі.

"Мені дуже подобається відкритість та щирість працівників Карітасу, – каже багатодітна мати, – дітей тут навчають любові до ближнього. У мене є ще донечка, їй 8 років, вона інвалід і менші хлопчики останнім часом стали інакше ставитися до неї – з більшим розумінням, теплотою, ніжністю".

Софійка Сусько вже давно відвідує Карітас, а нещодавно приєдналась до занять у "Центрі підтримки сім’ї". Найбільше їй подобається заняття з ритміки. Каже, тепер у неї є друзі з Луганської та Донецької областей.

Останні три роки івано-франківський Карітас присвячує багато часу роботі над інтеграцією у місцеву громаду тих людей, які залишили свої домівки на сході України. Виконавчий директор Карітасу Наталя Козакевич наголошує, що основне завдання спільних заходів – згуртувати людей, познайомити їх між собою, дати відчути вимушено переміщеним особам, що вони є частиною громади.

"Карітас надає допомогу незалежно від національності, віросповідання та особистих переконань людини, – каже Наталя Козакевич, – основна наша мета – допомогти людині, яка цього потребує. І допомога може бути не тільки матеріальною, бо це найлегше. Найважче – дати відчути людині, що вона у себе вдома, що їй допоможуть, підтримають".

Директор Карітасу отець Володимир Чорній наголосив, що люди повинні усвідомлювати, що Батьківщина – це найбільший дар від Бога, а День Незалежності – це найбільше національне свято. Отець побажав усім добра, тепла у серці та миру нашій країні.

Захід відбувся у рамках ініціативи "Об’єднуючи людей заради миру: від зцілення до кооперації" та "Центру підтримки сім’ї".