Заради усмішок дітей. Карітас закликає франківців долучатися до акції "Перший портфелик-2017" Друк
Середа, 09 серпня 2017, 14:32

У понеділок, 7 серпня, Карітас Івано-Франківський організував прес-конференцію з нагоди старту благодійної акції "Перший портфелик-2017". Акція триває вже тиждень. Є перші результати – до Карітасу надійшло 4100 гривень благодійних внесків.

До благодійності долучаються небайдужі мешканці міста. Серед них вчителька франківської школи № 5 Ольга Вірастюк, яка разом з учнями 8-А класу вирішили допомогти зібрати до школи одну дитину – придбали портфель та необхідні канцтовари.

Класний керівник 8-А каже, що її заслуга не велика, вона лише розповіла батькам про акцію, вони підтримали і зібрали кошти.

"Кожна мама знає, що зібрати дитину до школи – це великі витрати, – каже Ольга Вірастюк, – у моєму класі є п'ять багатодітних сімей, але кожна мама долучилася, бо розуміють, що є у людей й складніші ситуації. Тим більше, якщо робити це разом, то виходить недорого, а якщо самотужки, то суттєво б’є по кишені".

Одна з тих, хто потребує допомоги, є Олександра Чопик, яка сама виховує п’ятеро дітей. Багатодітна мати розповідає, що коштів, буває, не вистачає на найнеобхідніше, а вже не за горами свято Першого дзвоника, тому жінка звернулася до Карітасу за допомогою. Старші діти пані Олександри вже отримували ранці та канцтовари у рамках акції "Перший портфелик", тож вона добре знає, наскільки це суттєва допомога.

Карітас Івано-Франківськ вже чотирнадцятий рік поспіль допомагає зібрати до школи дітей, родини яких опинилися у складних життєвих обставинах. Цього року допомоги потребують понад 300 дітей – сироти, діти позбавлені батьківської опіки, із багатодітних і малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти воїнів АТО та вимушено переміщених осіб.

Директор івано-франківського Карітасу отець Володимир Чорній закликав усіх, хто має можливість, долучитися до акції, якщо не фінансово, то самостійно придбавши портфелики та канцтовари.

"Церква в особі Карітасу не тільки допомагає цим дітям, ангелятам, які хочуть почувати себе комфортно з перших днів у школі, – каже отець, – церква надає можливість людям чинити милосердя. І нехай Господь благословить всіх жертводавців, завдяки яким ми зможемо побачити усмішки дітей".

Благодійна акція "Перший портфелик-2017" триває з 1 серпня по 29 вересня. Вручення портфеликів першокласникам відбудеться 29 серпня, а канцтовари учні других-одинадцятих класів отримають впродовж вересня.