Надзвичайні ситуації
Допомога потерпілим від стихійного лиха Друк

Допомога потерпілим від стихійного лиха в Волинській області.
В 1997 році була надана допомога потерпілим від стихійного лиха в Камінь-Каширському районі Волинської області. Допомога містила 7 тонн продуктів харчування: рис, мука, цукор, зерно тощо.
Допомога потерпілим від повені в Закарпатській області 1999-2000.
В червні 1999 року Каріта надав допомогу близько 1500 родинам, що потерпілих від повені в Закарптаській області. Допомога полягала в постачанні потерпілим пакунків з предметами, необхідними для домашнього ужитку як то: вовняні ковдри, комплекти постільної білизни, махрові рушники тощо.
Допомога потерпілим від повені в липні 2008року в Західній Україні

Протягом 22-25 липня року у Карпатах, на території Прикарпатських областей і в Закарпатті спостерігалися дуже сильні й тривалі дощі. Такі погодні умови спричинили найбільшу повінь на Прикарпатті за останні 40 років, найбільше постраждала Івано-Франківська область, трохи менше - Чернівецька, Львівська, Тернопільська й Закарпатська області.
В найбільш постраждалій від негоди Івано-Франківщині стихія завдала найбільших збитків населенню, інфраструктурі та народному господарству:
- частково затоплено 345 населених пунктів,
- затоплено 22930 житлових будівель,
- затоплено 28321 га сільськогосподарських угідь,
- розмито 452,2 км берегів,
- пошкоджено 88,151 км та зруйновано 31,975 км берегоукріплень річок,
- зруйновано 20,75 км дамб,
- пошкоджено та затоплено 329 автомобільних та 409 пішохідних мостів, в тому числі один на автодорозі державного значення,
- пошкоджено 579,6 км автомобільних доріг та 590 шт. водоперепускних труб,
- повністю затоплено 14 водозаборів,
- без газопостачання залишились 107 населених пунктів.
Жертвами повені стали прикарпатці, що залишились без житла, води, їжі та медичної допомоги. Перебої з водопостачанням є не тільки в підтоплених населених пунктах, а й у містах районного значення, внаслідок затоплення водозаборів. Велика кількість людей рятуючись від стихії була змушена вилазити на дахи своїх будинків чи дерева поблизу житла. З початку проведення заходів щодо евакуації населення з підтоплених населених пунктів. врятовано 1435 громадян та відселено 13703 особи.
За даними Міністерства з надзвичайних ситуацій внаслідок стихії загинули 22 людини, з них 6 дітей в тому числі:
- Івано-Франківщина - 15 осіб , з них 5 дітей
- Буковина - 7 осіб, з них 1дитина.
Стихія завдала значних збитків. Всі жителі пережили важкі дні, які наклали на них як матеріальні так і психологічні проблеми. Особливо уразливими до подолання наслідків стихії стали соціально - незахищені категорії населення, зокрема:
- одинокі особи похилого віку,
- багатодітні сім'ї,
- малозабезпечені та кризові сім'ї
- діти сироти, діти напівсироти,
- діти, позбавлені батьківської опіки,
- діти інваліди,
- інваліди І-ІІІ груп,
- родини, які мали І , ІІ категорію підтоплення.
Саме для них з рукою допомоги прийшов БФ «Карітас Івано - Франківськ УГКЦ», завдяки підтримці жертводавців.
Протягом серпня - листопада 2008року допомогу отримали 1214 родини потерпілих від повені в липні 2008 року зокрема:

• 19 сіл Галицького району - 433 родин,
  • 13 сіл Богородчанського району - 75 родин ,
  • 17 сіл Тисменицького району - 477 родин ,
  • 10 сіл Долинського району - 160 родин ,
  • 16 перестарілих осіб, які проживають в притулку для постійного та тимчасового перебування одиноких перестарілих громадян в с. Витвиця Долинського району,
  • 3 села Рогатинського району - 53 родини .
Перша черга допомоги для потерпілих від повені передбачала адресну допомогу у вигляді
  • наборів постільної білизни,
  • шерстяних покривал,
  • наборів миючих засобів та засобів особистої гігієни,
  • комплектів продуктових наборів,
  • комплектів медикаментів.
Друга черга допомоги була направлена облаштування нормальних житлово - побутових умов для родин, які під час повені втратили будинки та все, що в них знаходилось. Оскільки, під час повені потерпілі втратили не тільки саме помешкання, а й всі предмети побутового вжитку, меблі, була виведена з ладу електрична побутова техніка, то допомогою у вигляді наборів кухонних меблів, наборів меблів до вітальні, наборів меблів для спальні, ліжок, кухонного інвентаря, столового посуду та приборів було охоплено 22 родин потерпілих від повені, які відносяться до соціально - незахищених категорій, зокрема:
напівсироти - 3 родини,
багатодітні родини - 6 родин,
одинокі перестаріли, інваліди І групи - 2 особи,
одинокі перестарілі - 10 осіб,
малозабезпечені - 1 родина.