Психологічний тренінг на тему: «Позитивний підхід - збалансований світогляд». Друк
Середа, 23 грудня 2009, 17:55

Під час проведення цього тренінгу психолог намагалася допомогти його учасникам навчитися новому підходу і сприйняттю тої чи іншої проблеми, тобто, в усьому, що відбувається, у будь-якій ситуації можна побачити певний позитив, якісь плюси. Кожна проблема допомагає нам відкрити в собі щось нове, дає можливість нам зростати. Кожен раз вирішення нової проблеми дає нам можливість отримати новий досвід, знання, вміння, розвиває в нас нові риси характеру, потрібні нам для життя. Якщо нам дається проблема, значить у нас є ресурси, здібності, щоб її вирішити.

В кожній проблемній ситуації можна окрім негативу та болю, знайти  для себе щось корисне, повчальне, мудре, конструктивне, вигідне для нас. Позитивний підхід вчить нас бачити речі не лише однобічно, а бачити їх з усіх боків, розглядати під різним кутом зору; вчить нас піднятись над ситуацією і побачити її з боку, по-іншому.

Зважаючи на те, що серед числа юних пенсіонерів є люди, які мають статус інваліда першої чи другою груп інвалідності, і часто стикаються з безліччю різноманітних проблем, які обтяжують їх, засмучують. Тому саме для них було важливо почути, треба по-різному сприймати оточуючий світ, щоб конструктивніше вийти з любого становища, отримати навіть моральне задоволення від перемоги над проблемою, відкрити в собі нові можливості та сили, які були приховані навіть для них самих.

Під час тренінгу його учасники роздумували та висловлювали свої думки стосовно таких якостей характеру як, наприклад, забування, нав»язливі думки, тривога,  неприйняття себе, лінивство, скупість, нетерпимість, тощо.

З метою розширення кругозору учасників тренінгу по відношенню до виникнення різних життєвих ситуацій, психолог зачитала їм притчу «Про добре і погане», яку вони спільно обговорили, дійшовши спільного висновку, що в нашій буденності нам усім треба вміти відрізняти добре від поганого, і в усьому поганому знайти бодай щось хороше. А найголовніше те, що нам усім треба зрозуміти і пам»ятати, що всі випробування нам посилає Господь, щоб навчити нас боротися за добро, щоб зробити нас сильнішими і терпеливішими, щоб зміцнити нашу віру в Нього.