record bg



У вівторок, 30 червня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин спільно з Синкелом соціального служіння та директором БФ «Карітас» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ митр. прот. Володимиром Чорнієм відвідали найбільш постраждалі сім‘ї від повені у м. Галич. В робочому візиті взяли також участь душпастирі Галицького протопресвітеріату та представники органів місцевого самоврядування повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Під час відвідин Митрополит Володимир передав потребуючим особам засоби гігієни та продуктові набори першої необхідності.

«Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ докладе всіх можливих зусиль, щоби допомогти найбільш потребуючим особам від паводкової стихїї на теренах усього Прикарпаття. Ми молимося за вас, разом із нашим Блаженнішим Святославом та Папою Франциском, але також хочемо допомогти вам найнеобхіднішими засобами», – наголосив Митрополит Володимир.

До слова, минулого тижня Митрополит провів робочу зустріч з представниками благодійних організацій Архієпархії, щоби залучити їх до допомоги.

Серед іншого, в рамках сьогоднішньої зустрічі Директор БФ «Карітас» Сокальсько-Жовківської єпархії о. Степан Макар з благословення Владики Михаїла Колтуна передав 3 тонни питної води для Галича та Коломийщини.

В свою чергу о. Ігор Броновський, протопресвітер Галицький, поділився історією, яка трапилася нещодавно, коли одна старенька жінка, котра потерпіла від повені, отримавши блок питної води від парафіяльної спільноти, плакала з радощів, адже навіть така невеличка допомога є дуже важливою в теперішніх реаліях.

Варто додати, що згідно останніх даних, у Галицькому районі евакуйовано - 152 осіб, підтоплено 1473 житлових будинків, 1156 домогосподарств та 1253 присадибних ділянок. Окрім того, перевезено 984 осіб. Загальна площа підтоплень сільгоспугідь становить 36 га.