Спільна молитва Хресної Дороги в Карітасі Друк
Середа, 03 квітня 2019, 20:19

Сьогодні працівники Івано-Франківського Карітасу разом з братами – семінаристами Івано-Франківської духовної семінарії організували Молитву Хресної Дороги в церкві Успіння Пресвятої Богородиці с. Крихівці. Серед учасників заходу були підопічні "Клубу людей похилого віку "Надвечір", молодь з інвалідністю, важкохворі люди та їхні родичі, вимушено переміщені особи – всі, ким опікується Карітас в ході реалізації різноманітних програм та проектів.

Щодня навколо нас терплять люди, кожен з нас несе свій хрест: хтось важко хворіє, у когось невиліковно хвора дитина, батько чи мати, чоловік чи дружина, брат чи сестра, хтось лишився рідної домівки, у когось убито на війні найдорожчу людину

Цей біль об’єднував усіх учасників, які знаходили розраду у спільній Молитві до Всевишнього. Розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки, всі разом йшли за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофу, жертвуючи свій біль та страждання за перепрошення гріхів, які стали причиною Його розп'яття.

Перед початком Хресної дороги кожен зробив намірення – хтось жертвував за здоров'я хворого, хтось за народ, за мир та спокій, хтось за церкву, хтось за душі в чистилищі.

"Цьогоріч я вже вдруге беру участь у такій відправі Хресної дороги. В Карітасі – вперше, але дуже вдячна, що мене запросили на цю молитву. Я – переселенка з Донецької області, з початком війни приїхала на батьківщину. Сподівалась, що не надовго, проте склалось так, що події на Сході не дають можливості повернутись до рідного дому. – зі сльозами на очах говорить, пані Лідія. – Щиро вдячна Карітасу, його працівникам, які вже протягом другого року допомагають пережити мені життєві труднощі. В минулому році мені робили операцію на гомілково-ступневий суглоб. Молоді люди, соціальні працівники Карітасу Світлана та Іван, дуже мені тоді допомагали: відвідували в лікарні, купували все необхідне, забезпечили мене ходунками, допомагали підніматися з ліжка та робити перші кроки після операції. Пізніше в Карітасі мені придбали фіксатор для суглобу, дівчата навчили мене його одягати. Тут всі дуже хороші та позитивні: вислухають, порадять, підтримають і допоможуть. Як переселенка отримую в Карітасі ліки, миючі та гігієнічні засоби, продуктові набори. Я дуже – дуже вдячна о. Володимиру, директору Карітасу, що він сформував таку гарну команду працівників, які готові кожного дня прийняти будь-кого та допомогти в біді кожному."

"Мене звати Люба. Захворіла на саркоїдоз внутрішньо-грудних периферичних лімфатичних вузлів. Дуже важко сприйняла діагноз, відчувала душевний біль та розпач. Адже я не маю діток, а медики мені забороняють навіть про це думати. Від знайомих почула про допомогу для онкохворих у Карітасі. Звернулась, і мене взяли в програму паліативної допомоги. Тут створена група невиліковно хворих людей, які кожного місяця збираються в Карітасі, отримують консультацію лікаря, медичної сестри, матеріальну допомогу – ліки чи засоби догляду, - кому, що потрібно. А головне – всі разом ми молимося з о. Миколою або працюємо з психологом, які організовують для нас цікаві заняття та проводять з нами підтримуючі бесіди."

"А я вже й не пам’ятаю скільки років під ряд приходжу до Карітасу на такі зустрічі. – говорить пані Оля, набувач "Клубу людей похилого віку "Надвечір". – Дуже добру справу роблять тут працівники: найперше, поважають нас, старше покоління, по-друге, дбають про наше дозвілля: ми приходимо на гурток виготовлення вітальних листівок, які лиш відкритки ми тут не робили – і до Дня незалежності, і до Великодня, і до Різдва… щомісяця ми збираємось тут на зустрічі, святкуємо як державні, так і релігійні свята, їздимо на Прощі, навіть на пікніках побували. Дуже нам тут цікаво, і ми всі щиро дякуємо Карітасу за таку турботу про нас, за їхню підтримку та розраду."

Захід відбувся в рамках проектів "Покращення якості життя людей похилого віку-жертв тоталітарних режимів шляхом створення умов для залучення їх до активної участі у суспільному житті та організація надання волонтерської підтримки для маломобільних та немобільних представників основної цільової групи", "Мережа центрів Домашньої опіки Карітас України (Паліативна допомога), 2019" та "Домашня опіка для ВПО на Західній Україні".