Франківський ресторан кожної п’ятниці годує потребуючих у благодійній їдальні Карітасу Друк
П'ятниця, 25 січня 2019, 23:11

У благодійній їдальні франківського Карітасу кожного дня харчуються безхатьки, самотні старенькі люди, малозабезпечені та люди з інвалідністю. А кожної п'ятниці – за рахунок ресторану "Пасаж Гартенберг". Раз у тиждень ресторан постачає продукти у благодійну їдальню для приготування обідів. Меню п’ятниці – уха, хліб, чай, солодощі.

"Ми робимо те, що повинні робити – вносимо свою лепту у добру справу, адже нагодувати більше ста людей кожного дня – це немалі кошти", – говорить керуюча культурно-відпочинковим комплексом Наталя Іванів.

У благодійній їдальні Карітасу вже 28 років харчуються соціально-незахищені верстви населення. Для багатьох це єдина можливість скоштувати гарячий обід. Кожна дня у їдальні харчується понад 120 людей.

Благодійна їдальня діє частково на фінансування закордонних донорів, частково – на пожертви підприємців міста та небайдужих людей.

"Пасаж Гартенберг є прикладом соціальної відповідальності перед людьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, – говорить керівник благодійної їдальні Карітасу отець Роман Дармограй. – Закликаємо й інших рестораторів причинитися до одного з діл милосердя – нагодувати голодного".

Благодійна їдальня Карітасу працює за адресою вул. Лесі Українки, 1 (напроти Архикатедрального собору Воскресіння Хрестового).