Наскільки важливою є духовна та психологічна підтримка Друк
Четвер, 27 грудня 2018, 18:50

26 грудня 2018 року працівники Івано-Франківського Карітасу провели спільну молитву на вервиці для важкохворих набувачів проекту Паліативної допомоги та їхніх родичів. Опісля волонтер Карітасу Грицишин Людмила Мирославівна, студентка V курсу 10-б групи медичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету, провела навчальний тренінг "Психотерапевтична реабілітація людей з важкими захворюваннями".

В ході заняття тренер навчала учасників складати свій власний мотиваційний словник та свої афірмації (короткі позитивні висловлювання, які в підсвідомості людини закріплюють і допомагають втілити бажане в дійсність. Не зважаючи на те, що Людмила вперше працювала з даною аудиторією, їй вдалося викликати довіру в присутніх та активно долучити усіх до вправ та інтерактивних обговорень у групі.

Будь-яку хворобу можна розцінювати як втрату здоров’я. А втрата завжди переживається болісно. Пережити цей біль та втрату – це ті важливі речі, на які направлена духовна та психологічна підтримка у Карітасі. Як духівник, так і психолог навчають хворих людей та їхніх родичів знаходити в негативному позитивне. Використовуючи притчі та тематичні вправи, вони допомагають людям знайти в собі силу переосмислити своє прожите життя, свою проблему, знайти джерело для наповнення спустошеної душі та оптимістично сприймати все, що відбувається.

"І справді, зробити все це – дуже тяжко, але будь-яка людина, не є самотньою! – говорить отець Микола. – Людина забуває найголовніше: у неї є Спаситель, до Якого ми всі повинні взивати і Який нас ніколи не покине. Ми повинні співстраждати з Ісусом, ділити Його біль, а Він обов’язково розділить наш біль і пошле нам свою нагороду".

Заходи в рамках центрів Паліативної допомоги Карітас України, 2017" (фінансова підтримка Карітасу Архієпархії Відень).