Якщо з вашими рідними трапляється біда, тоді вам усім треба запастися добротою, милосердям, вірою, терпінням, моральними та фізичними силами і ЗНАННЯМИ Друк
П'ятниця, 23 листопада 2018, 14:18

22 листопада 2018 року працівники Івано-Франківського Карітасу ділилися своїми знаннями та досвідом з родичами важкохворих людей, якими опікується Карітас. Лікарі проекту паліативної допомоги Оля Нащук та Оля Трощук навчали учасників тренінгу як правильно доглядати за своїми рідними, щоб запобігти утворенню пролежнів.

І справді, найчастіше хворих та їхніх родичів, які здійснюють безпосередній догляд за рідними, переслідує власне проблема появи пролежнів, тому важливо знати місця утворення пролежнів та способи профілактики їх утворення. Такі рани бувають дуже болісні та з часом можуть погіршити здатність людини рухатися.

В ході заняття тренери навчали способів лікування пролежнів в залежності від стадії їх розвитку. Чимала увага приділялась способам профілактики розвитку такого ускладнення під час догляду за лежачими.

Серед учасників тренінгу були родичі людей, які користуються калоприймачами. Тому лікарі підготували корисну інформацію також з питань вибору кало приймачів в залежності від характеру стоми та особливостей шкіри, практично відпрацювали навик накладання та зняття цього засобу догляду.

Слід відзначити, що учасники заняття були активними та радо ділились з присутніми своїм життєвим досвідом. Така зустріч мала позитивний результат не лише в набутті нових вмінь та знань, а й в тому, що люди відчули підтримку один одного та в котрий раз були вдячні працівникам Карітасу за їхню допомогу.

Захід відбувся в рамках проектів «Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення» (фінансова підтримка фонду КНЕВА) та «Мережа центрів Домашньої опіки Карітас України (паліативна допомога), 2018» (фінансова підтримка Карітас Архієпархії Відень (Австрія).