Смачні букети або як дружина учасника АТО розпочала власну справу Друк
Середа, 10 жовтня 2018, 16:30

Людмила Лучин – мати трьох дітей, франківчанка. Виготовляє подарункові смачні букети. До заняттям власною справою спонукала скрута. А зараз жінка має так багато замовлень, що їй допомагають і діти, і чоловік. Все завдяки проекту з самозайнятості, що реалізовує Карітас Івано-Франківськ. Тепер багатодітна мама тішить своїми виробами клієнтів, дає майстер-класи на телебаченні та відвідує сиріт.

А ще рік тому жінка не мала, чим прогодувати своїх власних дітей. Чоловік Людмили поїхав на схід захищати Батьківщину. Жінка сиділа вдома з дітьми. Зізнається, не було за що купити хліба. Одного разу вкінці літа гуляла з дітьми у саду. Якраз дозріли яблука, груші, горіхи. У Людмили виникла ідея, що можна було б робити подарункові композиції.

«Це було якраз перед 1 вересня і я подумала, що букети з фруктів могли бути чудовим подарунком для вчителів, – каже жінка, – але, чесно, мені було соромно збирати у саду фрукти, хоча він нічийний був, тому я ходила вночі, аби ніхто не бачив».

Людмила зробила перші композиції, показала знайомим. Вони й були її першими клієнтами.

Про проект дізналася з соціальної мережі Facebook. Написала бізнес-план, захистила і тепер має ноутбук, принтер, багатофункціональний стіл. Усе це обладнання полегшує роботу та допомагає рекламувати свою продукцію.

Зараз майстриня виготовляє композиції з їстівної продукції на будь-яких смак – фруктові, цукеркові, сирно-ковбасні, з алкогольними напоями. Майстриня створила свою сторінку у Facebook, там викладає свої роботи.

Заробіток зріс вдвічі, каже майстриня. Зараз жінка заробляє приблизно 4 000 грн. в місяць. Це значний внесок у сімейний бюджет.

Займається благодійністю – проводить майстер-класи для дітей з сиротинців. А нещодавно її запросили на телебачення.

Чоловік пишається дружиною і допомагає їй – виготовляє коробочки для композицій. Діти, троє дівчат, завжди коло мами – щось подадуть, підкажуть.

Перед Днем вчителем майстриня встановила свій власний рекорд – 15 букетів за 4 дні. На виготовлення одного букету пішло приблизно три години. Людмила Лучин дуже радіє, що займається справою, яка їй до душі та ще й приносить заробіток. Майстриня вважає, що саме так й має виглядати улюблена робота.