Франківський Карітас долучається до привітань з нагоди Дня людей похилого віку Друк
Вівторок, 02 жовтня 2018, 20:27

З приходом осені земля щедро віддячує людям багатим здобутком, а з настанням осені  у нашому житті ми отримуємо велику скарбницю знань та життєвого досвіду. Нинішнє покоління людей літнього віку - це покоління, яке на своїх плечах винесло тягар Великої Вітчизняної війни, відбудувало руїни, піднялося з колін, творило для нас сьогодення, здобуло нам незалежність, та, на превеликий жаль, сьогодні знову разом з нами проживає розбрат.

Нині ці люди є немічними та хворими і потребують нашого розуміння, милосердя, співчуття та допомоги. БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" вже не один рік намагається сприяти підвищенню соціального статусу людей похилого віку, допомагає їм в складних життєвих обставинах, коли вони потребують сторонньої допомоги.

До числа літніх людей м. Івано-Франківська доєднались також люди старшого віку з числа вимушено-переселених осіб, які через події на Сході України змушені були покинути свої рідні домівки і на старості літ вирушати в невідоме, щоб зберегти своє життя, не знаючи, чи колись доведеться повернутись додому.

"Колись, дуже давно, за радянської влади, так поневірялись мої родичі, - пригадує собі п. Степанія, переселенка з м. Горлівки. – Ми з чоловіком, коли одружилися, не мали можливості тут приписатись, а тому поїхали на Донбас, щоб там працювати та мати можливість отримати житло. Де б собі могла подумати тоді, що ще настане час, коли я з родиною тікатиму і звідти, залишаючи напівзруйновану хату…". Сльози бабусі не дають їй говорити. Старенька схвильовано дякує за підтримку від Карітасу, від церкви, адже тільки Господь допомагав їй як тоді, так і тепер.

Весь колектив Івано-Франківського Карітасу щиро вітає своїх підопічних з Днем людей похилого віку, висловлює слова вдячності та бажає їм міцного здоров'я та Божого благословення, а також закликає усіх звертати свою увагу на літніх людей, проявляти до них своє співчуття і милосердя, щоб вислужити собі гідну старість.