Даруйте один одному свій час, або як Центр підтримки сім’ї влаштовує спільне дозвілля для батьків та дітей Друк
Вівторок, 31 липня 2018, 15:51

Однією з мов любові є час. Як його дарувати вирішує кожен сам – прогулянки, подорожі, спілкування, зустрічі. Головне тут – увага один до одного та щирі розмови.

Спільне дозвілля батьків та дітей – це чудова можливість знати бар'єри у спілкуванні та порозумітися. Так, один з будніх днів провели родини, що відвідують Центр підтримки сім'ї, який реалізовує Карітас Івано-Франківськ.

У розважальному комплексі працівники Центру підтримки сім’ї організували одноденний родинний табір для сімей зі сходу України та місцевих мешканців. Діти розважалися на батутах, ходили лабіринтами, до малечі приєднувалися й батьки.

Родинна зустріч об’єднала чотири сім’ї – дві сім'ї внутрішньо переміщених осіб, одна місцева багатодітна сім'я та одинока мама з дитиною.

Едуард Банцов прекрасно розмовляє українською мовою. Чоловік з родиною переїхав з Донецька, як тільки почалася війна. Голова родини зізнається, що спершу було важко, адже у родині п’ятеро дітей – двоє власних та троє прийомних. Однак тепер вони вдячні Богу та добрим людям, які трапилися на їхньому шляху.

"Я можу сказати, що наша сім'я вже повністю інтегрувалася у місцеве населення, – говорить Едуард, – однак ми цим завдячуємо доброті та щирості місцевих людей, нам допомагали і грошима, і одягом, і продуктами харчування".

Багатодітна сім'я вдячна Центру підтримки сім’ї за екскурсії, походи у розважальні центри, майстер-класи, адже зізнається, що не завжди вистачає коштів, аби влаштувати якісне дозвілля для п'ятьох дітей.

Поки з дітьми займалася асистент родини, дорослі спілкувалися з психологом. Батьків цікавило питання щодо сучасної молоді – як налагоджувати з нею позитивний контакт, аби теперішня молодь була достойним прикладом для їхніх дітей. Батьки також домовилися з психологом про індивідуальні консультації.

Любов Васильченко – місцева мешканка, сама виховує дитину. Жінка разом з донькою відвідує консультації психолога Центру підтримки сім'ї. У дівчинки затримка мовлення, тому вони разом з фахівцем розробили для дитини програму для розвитку мовлення. Завдяки Центру підтримки Любов знайшла старих знайомих, з якими давно втратила зв'язок.

На завершення усі разом – батьки та діти – пограли у настільну гру "Сімейна піца". Гра навчає слухати та краще розуміти співрозмовника.

Такими родинними зустрічами Центр підтримки сім’ї пропагує спільне дозвілля батьків та дітей та допомагає інтегруватися внутрішньо переміщеним особам у місцеве середовище.

"Дорослі змогли відволіктися від щоденних турбот та весело провести час з дітьми – таким чином вони налагоджують спілкування, адже відомо, що між батьками та дітьми час від часу виникають непорозуміння, – говорить керівник Центру підтримки сім’ї Наталя Козакевич. – У разі потреби кожен може звернутися за консультацією до нашого психолога. Сімейні зустрічі у Центрі підтримки сім’ї відбуваються раз на тиждень. Запрошуємо усіх охочих!".

Центр підтримки сім’ї знаходиться за адресою: Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 7 (готель Станіславів), офіс 313. Додаткова інформація за телефонами: 068-950-3278, 095-010-3820

Центр підтримки сім'ї діє у рамках проекту "Створення центру підтримки сім’ї в якості моделі для інтеграції вимушено переміщених осіб і приймаючих громад в Україні".Проект співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку "Польська допомога" Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Публікація висловлює виключно думку автора та не може сприйматися, як офіційна позиція Міністерства закордонних справ Республіки Польща.