Фестиваль сім’ї у Івано-Франківську гуртує родини Друк

27 травня, у неділю, в Івано-Франківську відбувся фестиваль сім’ї. Вихідний день та сонячна погода сприяли спільному проведенню часу батьків та дітей. Фестиваль сім'ї проходив у парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

Карітас Івано-Франківськ долучився до сімейного свята та підготував для родин різноманітні творчі розваги. Дорослі мали можливість навчитися валянню картин з вовни, малеча тим часом мала на вибір різноманітні майстер-класи на будь-який смак: малювання на камінцях, виготовлення паперових квітів, листівок. Діти також залюбки виготовляли родинне дерево, пригадуючи усіх своїх рідних.

Меншим діткам допомагали батьки, старші справлялися самі. З майстер-класів кожен йшов з подарунком – власноруч виготовлений виріб.

Світлана Соболєва через військові дії на сході України, змушена була покинути рідну домівку та переїхати у Івано-Франківськ. Світлана разом з двома синами – 4-річним Іллею та 7-річним Іваном – відвідують Центр підтримки сім’ї франківського Карітасу. Жінка зізнається, що саме тут знайшла підтримку та розуміння. І дуже радіє, що у Франківську влаштовують сімейні загальноміські свята.

«Ми не втрачаємо жодної нагоди, аби відвідати заходи, де я можу провести час з дітьми, а вони – знайти собі нових друзів, – каже Світлана. – Ми вдячні франківському Карітасу, що допомагають нам інтегруватися у місцеву громаду».

Окрім майстер-класу, для дорослих психологи Карітасу проводили психотерапевтичне заняття «П’ять мов любові у стосунках». Дорослі вчилися проявляти більше любові до рідних, коханих, дітей та батьків.

Центр підтримки сім'ї діє у рамках проекту «Створення центру підтримки сім’ї в якості моделі для інтеграції вимушено переміщених осіб і приймаючих громад в Україні».Проект співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Публікація висловлює виключно думку автора та не може сприйматися, як офіційна позиціяМіністерства закордонних справ Республіки Польща.