Франківський Карітас готує тренерів серед учнівської молоді для проведення заходів з протидії торгівлі людьми Друк
Вівторок, 22 травня 2018, 15:47

Сучасне рабство може торкнутися кожного, не залежно від соціального статусу, віку, статі, освіти. Форми експлуатації людей різні: трудова, сексуальна, примусове жебракування. Постраждалі живуть серед нас, але часом залишаються невидимими. Аби вберегти себе та рідних від неприємних ситуацій, потрібно "озброїтись" інформацією.

У травні франківський Карітас організував для лідерів учнівської молоді тренінг "Підвищення обізнаності учнівської молоді з проблем торгівлі людьми". Учнів ознайомили з явищем торгівлі людьми, з нормативними документами, розглянули шляхи вербування та поради щодо безпечної міграції та працевлаштування. У тренінгу взяли участь школярі 10 класів загальноосвітніх шкіл Івано-Франківська, по одному учневі з кожної школи. Аби охопити лідерів усіх шкіл, працівники Карітасу провели три одноденних навчальних тренінги.

Такими тренінгами Карітас Івано-Франківськ готує молодіжних лідерів для проведення заходів з попередження торгівлі людьми в учнівському середовищі. Аби учні краще зрозуміли проблему торгівлі людьми, їм розповіли реальні історії людей, які потрапили у тенета торгівців.

"У мене є багато знайомих, які поїхали закордон у пошуках кращої долі, але я й уявлення не мала, що у наш час існує така велика кількість випадків торгівлі людьми, – говорить Катерина Іванишин, учениця загальноосвітньої школи № 19, – я обов’язково поділюся інформацією з рідними та друзями про те, як вберегти себе від неприємних ситуації".

Кожен учасник одержав сертифікат про проходження навчального тренінгу.

Тренінг для учнівської молоді франківський Карітас організував спільно з Департаментом молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради та Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Карітас Івано-Франківськ займається протидією торгівлі людьми вже з 2004 року. Працівники та волонтери Карітасу інформують населення про ризики торгівлі людьми, проводять превентивні заходи у центрах зайнятості. А Консультативний центр Карітасу надає допомогу постраждалим.

Тренінги відбулися в рамках проекту "Підтримка діяльності мережі консультативних центрів для людей, що потерпіли від торгівлі людьми" за фінансової підтримки Карітас України.