Мистецтво лікує. Франківський Карітас проводить психотерапевтичні заняття для своїх підопічних Друк

У середу, 18 квітня, у франківському Карітасі психолог провела психотерапевтичне тренінгові заняття на тему "Мистецтво, як ліки".

Мета тренінгу – за допомогою художньої творчості допомогти учасникам зрозуміти й оцінити свої почуття, спогади, образи майбутнього за допомогою художньої творчості, літератури та музики. Заняття провели для внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців, що відвідують Центр підтримки сім’ї франківського Карітасу та підопічних, що потребують паліативної допомоги.

"Арт-терапія – це метод зцілення за допомогою творчості, вона застосовується для формування взаєморозуміння, емпатії, зниження втоми і напруженості та створення позитивного емоційного настрою, – говорить психолог та асистент родини Карітасу Тетяна Іванишин. – Є багато видів арт-терапії, але на нашому занятті сьогодні ми застосуємо колажування, казкотерапію та музикотерапію".

Учасники заняття прослухали повчальну казку та притчу, поділилися враженнями та провели паралелі з власними історіями з життя.

Далі створювали колаж "Все буде добре!", з газетних та журнальних вирізок викладали мрії, бажання та плани на майбутнє. Тренер у свою чергу дала декілька порад щодо здійснення бажань.

На завершення усі учасники тренінгу мали можливість послухати класичну музику. Музикотерапія – відомий спосіб зниження напруги, втоми, відчуття тривоги.

Психотерапевтичні заняття у франківському Карітасі проводяться щомісяця.

Захід відбувся в рамках проекту "Мережа центрів Паліативної допомоги Карітасу України" за фінансової підтримки Карітасу єпархії Відень та проекту Центр підтримки сім’ї, який співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку "Польська допомога" Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Публікація висловлює виключно думку автора та не може сприйматися, як офіційна позиція Міністерства закордонних справ Республіки Польща.