Працівники Івано-Франківського Карітасу провели Хресну Дорогу спільно з своїми підопічними Друк

14 березня Карітас Івано-Франківськ спільно із семінаристами Івано-франківської духовної семінарії організували проведення Хресної Дороги для своїх підопічних та їхніх родичів. Учасниками спільної молитви стали набувачі Клубу людей похилого віку "Надвечір", проекту "Мережа центрів Домашньої опіки Карітас України (Паліативна допомога), 2018" та молодь Центру дозвілля та соціальної адаптації для людей з обмеженими можливостями.

Хресна дорога була присвячена молитві за мир та спокій в Україні. Під час проходження стацій усі присутні розважали над Страстями Господніми, роздумували над теперішніми подіями, які відбуваються на Сході і спричиняють страждання матерів, які втратили своїх синів, дружин, які овдовіли, дітей, які стали сиротами, людей, які втратили рідні домівки, покинули рідну землю і сьогодні намагаються прижитися в інших регіонах нашої держави.

Як не дивно, а історія повторилась. В минулому сталінський тоталітарний режим винищував український народ, нівечив українську землю, катував в тюрмах цвіт нашої нації, масово вивозив людей до Сибіру… А сьогодні – те саме, ті ж кагебістські схеми плюндрують наші землі, винищують наших героїв, переслідують національно свідомих українців та обкрадають Україну.

Чому так сталося? Всі задають собі таке запитання. А відповідь проста – багаторічний атеїстичний режим на Україні привів до того, що народ втратив свою віру в Бога, а отже – любов до ближнього, до брата, до сусіда. Натомість засіялись ненависть, заздрість та розбрат. Всім цим скористались наші вороги, що використовують наших "українців" для звершення своїх широкомасштабних планів, направлених на знищення України в цілому.

Погляньмо усі разом на муки Христа, які кличуть нас до каяття, до очищення і навернення. Почнемо кожен з себе, перегляньмо своє життя і даймо собі відповідь: що в житті я зробив не так, як мене учив Господь: кому не допоміг, кого не вислухав, кого образив, на кого наговорив поганого, тим самим спричинив йому душевний біль і страждання. А може я занадто любив тільки себе і навіть, якщо щось і робив хорошого, то тільки за ради своєї вигоди?

Прийдімо усі на Голгофську гору, схилімо свої голови над Святим зболеним тілом Ісуса. Попросимо допомоги у Бога, щоб знести усі випробування, що вже нас спіткали чи ще чекають на нас. Допоможи нам, Боже, вистояти у часі спокус, подай сили, терпеливості, пошли нам мир, а головне – дай нам любові, щоб ми могли наслідувати Тебе до кінця.

Захід відбувся в рамках проектів "Покращення якості життя людей похилого віку-жертв тоталітарних режимів шляхом створення умов для залучення їх до активної участі у суспільному житті та організація надання волонтерської підтримки для маломобільних та немобільних представників основної цільової групи" та "Мережа центрів Домашньої опіки Карітас України (Паліативна допомога), 2018"