Центр підтримки сім’ї організував для родин конкурс талантів Друк
Субота, 03 березня 2018, 16:10

У суботу, 3 березня, у франківському Карітасі відбувся конкурс талантів "Центр підтримки сім'ї має таланти". У концертній програмі взяли участь родини, які відвідують Центр підтримки сім’ї.

Діти демонстрували свої таланти батькам  – співали, танцювали, грали на музичних інструментам, декламували вірші. На конкурсі було присутнє журі, яке оцінювало майстерність виконання кожного виступу. У кожній номінації між дітьми та батьками розподілили перше, друге та третє місця.

Серед журі була мама двох хлопчиків, які відвідують Центр підтримки сім’ї. Олена Старченко – переселенка, переїхала у Івано-Франківськ ще у 2014 році з Донецька. Щоправда, її хлопці участі в конкурсі не брали, зате підтримували своїх друзів, адже і жінка, і її сини за чотири роки вже потоваришували з місцевими мешканцями.

"Я вдячна Богу, що ми знайшли у Івано-Франківську справжніх друзів, вони нас підтримували у важкі моменти, – говорить Олена, – а такі спільні заходи ще більше нас зближують і ми тут вже себе почуваємо, як вдома".

Працюючи над інтеграцією, Центр підтримки сім’ї гуртує людей навколо найбільшої та універсальної цінності – родина. В Центрі підтримки сім’ї є місце для усіх шукаючих прийняття, підтримки, зрозуміння. Так, фахівці Центру, асистенти родин та психолог охоплюють супроводом цілу родину: подружжя, батьків, дітей та осіб похилого віку.

"Кожна дитина має талант, однак його треба розвивати, а для цього потрібна підтримка батьків, – говорить виконавчий директор франківського Карітасу Наталя Козакевич, – у Центрі підтримки сім’ї ми якраз допомагає батькам освоїти найкращі якості батьківства".

Центр підтримки сім’ї знаходиться за адресою Чорновола, 7, офіс 313 (3-ій поверх). Усі занятті – безкоштовні.

Захід відбувся в рамках проекту "Створення центру підтримки сім’ї в якості моделі для інтеграції вимушено переміщених осіб і приймаючих громад в Україні". Проект співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку "Польська допомога" Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Публікація висловлює виключно думку автора та не може сприйматися, як офіційна позиція Міністерства закордонних справ Республіки Польща.