Франківский Карітас розвиватиме соціальне служіння у місцевих громадах Друк

У четвер, 1 лютого, у франківському Карітасі відбулася зустріч Митрополита Володимира та вікарія соціального служіння отця Володимира Чорнія з священнослужителями Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. На зустрічі обговорили питання про соціальне служіння для малозабезпечених, хворих, престарілих та інших людей, які потребують опіки та допомоги.

"Нашим завданням є сформувати в кожній парафіяльній громаді відповідальних і активних парафіян, які б провадили соціальне служіння для потребуючих на місцях, – зазначив директор Карітасу отець Володимир Чорній, – а це хворі, сироти, воїни АТО, престарілі, інваліди, безхатченки та інші, які простягають руку і просять допомоги. Ми повинні у цьому побачити руку Божу, яка подається для нашого спасіння –  надаючи допомогу потребуючим, ми спасаємось самі".

В Івано-Франківській архієпархії вже діють чотири парафіяльні осередки Карітасу, у храмах є куточки "Милосердного Самарянина", є парафії, що опікуються молоддю з інвалідністю, відвідують самотніх літніх людей та малозабезпечені сім’ї.

Впродовж 2018 року Карітас Івано-Франківськ спільно з відповідальними священиками будуть систематизувати та розвивати соціальне служіння там, де його ще немає, але є потребуючі.

Митрополит Володимир благословив священнослужителями на розвиток соціального служіння у кожній парафіяльній громаді.

"Господь не зарахує нашого служіння, якщо ми, як Церква і духовенство не послужимо потребуючим", – наголосив Митрополит.

Захід відбувся в рамках проекту "Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні".