У Франківську вертеп за участі дітей переселенців та учасників АТО завітав до міської дитячої лікарні Друк

У суботу, 13 січня, вертеп, організований дітьми переселенців, учасників АТО та місцевих мешканців, завітав у Івано-Франківську міську дитячу клінічну лікарню. Дітей, що опинилися на свята у лікарні, потішили виставою та пригостили солодощами. Візит з вертепом організував благодійний фонд Карітас Івано-Франківськ.

Батьки з дітьми були приємно вражені, адже не очікували такого сюрпризу. Багатодітна мати Ольга Слюсар на свята опинилася в лікарні відразу з двома дітьми.

"Я з дітками у лікарні із самого Різдва, – каже пані Ольга, – тому вертеп нас трохи відволік від медичних процедур, ми на хвильку забули, де ми знаходимось".

Малеча з цікавістю розглядала героїв вертепу, у кожного з’явився свій улюбленець. Персонал лікарні підспівував колядникам та подякував за святковий настрій. У свою чергу виконавчий директор Карітасу Наталя Козакевич привітала усіх зі святами та побажала міцного здоров’я.

"Ми намагається бути там, де ми потрібні, – говорить Наталя Козакевич, – адже зараз на вулицях міста – святкують, а в лікарню до дітей навряд чи би хтось зазирнув, тому діти, які відвідують Карітас –з родин вимушено переміщених осіб, учасників АТО та просто місцеві мешканці – вирішили об’єднатися та спільно зробити добру справу".

Після візиту у лікарню вертеп приєднався до святкової ходи містом у рамках фестивалю "Коляда на Майзлях". Працівники Карітасу разом з дітьми очолили ходу. П’ятирічна Настя Черниш з Харцизька несла зірку і була неймовірно щаслива, що йде попереду.

"Ми дуже старанно готувалися до вертепу, – розповідає старший брат дівчинки Сергій, – вчили колядки, підбирали костюми, це все дуже цікаво".

Захід відбувся у рамках проекту "Об’єднуючи людей заради миру" за підтримки Карітасу Німеччини та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.