Франківський Карітас організував для дітей та молоді з інвалідністю свято з подарунками Друк

У п'ятницю, 1 грудня,напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю франківський Карітас влаштував свято для дітей та молоді з інвалідністю, що проживають у Івано-Франківську та області. До свято долучилися парафіяльні осередки Карітасу та осередки самодопомоги об'єднаних територіальних громад. На святі було понад 200 осіб.

Пісні про батьків, патріотичні вірші та вальс – у концертній програмі брали участь волонтери та підопічні Карітасу. Кожен міг продемонструвати свої таланти.

13-річний Денис Кузьмінський декламує поезію Тараса Шевченка. Хлопець разом з мамою приїхав з Рожнятова.

"Денис дуже любить вірші, із задоволенням їх вчить, – розповідає мама хлопця Ірина Пеншина, – сьогоднішнє свято – це чудова нагода для нього показати свій талан".

Діти та молодь підспівували кожній пісні, танцювали та щедро нагороджували аплодисментами кожен виступ.

"Карітас опікуємося молоддю з інвалідністю вже 10 років і ми добре розуміємо, що їм потрібна підтримка,щоб і діти, і батьки не відчували себе покинутими сам на сам зі своїми проблемами, – говорить директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній, – ми бачимо щирі посмішки дітей та молоді і щасливі, що приносимо у їхнє життя такі миті радості. Ці діти послані нам Богом для того, аби ми вчилися робити добро".

На завершення свята діти та молодь отримали подарунки.