Жнива розпачу 1932-1933рр. Друк

Сумна і трагічна сторінка історії України: голод 32-33рр., коли невидима війна спустошувала цілі села, коли ніхто не знав, скільки людей тоді злягло у могили. А голод не вибирав, адже вмирали всі: і старі, і молоді, і діти, і ненароджені… Чорною хмарою нависла страшна і голодна смерть в той час, коли все, до останнього колоска, до останньої зернини забиралося у селян, щоб змусити їх страждати, мучитися і вмирати. Здавалось, то був кінець світу… Але ні! Пройшовши таку тяжку хресну дорогу, наш народ вижив і віднайшов себе.

Працівники проекту "Покращення якості життя людей похилого віку -жертв тоталітарних режимівшляхом створення умов для залучення їх до активної участі у суспільному житті та організація надання волонтерської підтримки для маломобільних та немобільних представників основної цільової групи" 23 листопада організували зустріч людей старшого віку, жертв тоталітарних режимів.

Розпочалася зустріч із благословення отця-мітрата Володимира Чорнія, директора БО "БФ Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ". Після спільної молитви за душі заморених голодом людей зустріч продовжили учні ЗОШ с. Крихівці, які зробили невеликий екскурс до трагічної історії 1932-1933 років. Учні запросили спільно переглянути фільм про голодомор "Жнива розпачу". Під враженням побаченого присутні ділилися своїми почуттями і думками, бо учасникам зустрічі болить Україна і її трагічна історія, частиною якої вони є. На очах у кожного бриніла сльоза, серце краялось від однієї думки, що доводилось пережити тоді людям, нашим братам і сестрам, нашим дідам і прадідам. Головне, щоб ми і весь світ пам’ятали і засудили цей жахливий акт геноциду українського народу, а наш народ, переживши всі випробування, продовжував Бути у віках!

Нехай пам'ять про Голодомор буде вічною!