Франківський Карітас влаштував для дітей екскурсію "Карпатським трамвайчиком" Друк

У четвер, 26 жовтня, франківський Карітас організував для дітей екскурсію "Карпатським трамвайчиком". У подорож гірською місцевістю поїхали діти учасників АТО, переселенців, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

За вікнами – дивовижні пейзажі, на зупинках – чисте гірське повітря та запашний  карпатський чай – маршрут починається у смт. Вигода Долинського району та має декілька зупинок. На зупинках діти мали змогу набрати собі джерельної води, погратися на ігровому майданчику, придбати сувеніри та сфотографуватися на згадку.

А В’ячеславу Костишину пощастило у такий незвичний спосіб відсвяткувати свій день народження. Хлопцеві виповнилося 11 років і він говорить, що сьогодні – це найкраще свято, яке у нього коли-небудь було.

"Кожен свій день народження я святкував дома, – каже Вячеслав, – а цього разу на природі і так багато друзів зі мною. Я щасливий!".

Музиканти у вагончику трамвая заграли хлопцю вітальну пісню "Червону руту", а від Карітасу іменинник отримав м’яку іграшку.

Франківський Карітас завжди намагається організувати пізнавальне та цікаве дозвілля для дітей. Завдяки подібним заходам хлопці та дівчата знаходять нових друзів, а діти з родин вимушено переміщених осіб інтегруються у місцеве середовище, знайомляться з культурою та історією краю, що став для них другою домівкою. Екскурсію "Карпатським трамвайчиком" відвідали 25 дітей.

Захід відбувся у рамках проекту "Національна мережа для дітей та їх сімей" за фінансової підтримки МБФ "Карітас України".