Франківський Карітас допомагає молоді знайти роботу Друк

У вівторок, 3 жовтня, Карітас Івано-Франківськ провів конференцію на тему "Сприяння працевлаштуванню випускників ПТНЗ, коледжів, технікумів – представників соціально вразливих категорій – запорука їх успішної соціальної інтеграції".

На конференції підбили підсумки реалізації проекту Карітасу "Шанси для освіти і праці для молоді" щодо сприяння працевлаштуванню випускників ПТНЗ з соціально незахищених категорій – дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей.

У рамках проекту консультанти Карітасу знайомили випускників з технологіями пошуку роботи, готували до проходження співбесіди, вчили писати резюме.

Яскравим прикладом є Влад Кубаєвич, який після підготовки, вдало пройшов співбесіду і зараз працює оператором комп’ютерного набору на СТО. З підприємцем Михайлом Сергенюком хлопець познайомився на зустрічі випускників з роботодавцями, яку організовував Карітас.

"Я відразу зрозумів, що Михайло Михайлович – добра, розуміюча людина, він сказав мені, аби я не хвилювався, він всього мене навчить, – каже хлопець, – і після випускного, коли отримав диплом, на другий день я вже був на роботі".

Хлопець – сирота, проживає з бабусею, тому робота йому дуже потрібна. Михайло Сергенюк, розуміючи складні життєві обставини хлопця, організував для нього безкоштовне харчування. Підприємець задоволений своїм працівником і не проти й надалі допомагати у працевлаштуванні випускникам з соціально незахищених категорій.

Директор Карітасу отець Володимир Чорній зазначив, що церква повинна допомагати дітям з соціально незахищених категорій та підтримувати їх у непростий для них період, коли вони у пошуках першого робочого місця.

"Своєю підтримкою ми додаємо молоді впевненості у майбутньому, – каже отець, –адже зараз їм дуже непросто, у них з’являються різні страхи, тому допомогти порадою, добрим словом та забезпечити соціальний супровід – це наш обов’язок".

У рамках проекту Карітас співпрацював з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики ОДА, Івано-Франківським міським центром зайнятості, Коломийським та Калуським міськрайонними центрами зайнятості та навчальними закладами.

З 49 учасників проекту 30 – працевлаштовані, 7 – продовжують навчання у вищих та інших навчальних закладах, 2 – виїхали на роботу закордон.

Конференція відбулася в рамках проекту "Шанси для освіти і праці для молоді" за фінансової підтримки департаменту соціального захисту мерії міста Відень (Австрія).