"Мій тато – герой": франківський Карітас долучився до святкування Дня батька Друк

Власноруч зроблені вітальні листівки та малюнки з портретом тата – франківські діти вітали своїх татусів з Днем батька.

У неділю, 17 вересня, у парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка для дітей та батьків влаштували концертно-розважальну програму.

Свято спільно організували Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, БФ "Карітас Івано-Франківськ", департамент соціальної політики ОДА, міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

Центр підтримки сім’ї, що діє на базі Карітасу, зібрав батьків та дітей, аби разом весело та корисно провести час.

Працівники Карітасу проводили майстер-класи з виготовлення вітальних листівок у техніці квілінг, картин з шерстяних ниток та осінніх аплікацій з природних матеріалів. Для дітей був встановлений батут, а волонтери Карітасу виконували побажання дітлахів щодо фейс-арту. Для найвитриваліших влаштували спортивні естафети. Батьки залюбки долучалися до ігор та майстер-класів.

Віталій Галяс допомагає своїй шестирічній донечці робити аплікацію – з пожовклого листя буде їжачок. Чоловік зізнається, дуже радий, що сьогодні вихідний день і є можливість провести з дітьми час, адже усі будні зайняті роботою.

"Дуже приємно, що є таке свято, – каже Віталій, – це нагадування про те, що треба більше часу приділяти дітям. У мене – дві донечки і кожного вечора вони мене чекають з роботи, аби погратися, а сьогодні я цілий день проведу з ними".

Зразкові франківські татусі отримали подяки від міського голови за вагомий внесок у виховання дітей. Олександр Кадубняк – батько шістьох дітей, виховує їх сам, дружина померла два роки тому.

"Я вже звик, що сам з дітьми, – каже багатодітний батько, – бабусь і дідусів у нас немає, але ми справляємося. Робимо закрутки, готуємо варення, дочка допомагає готувати".

Олександр – рятувальник-водолаз. Займається моржуванням і привчає до здорового способу життя дітей. Синів вчить мужності, а доньок – доброти. Щоправда, сам чоловік себе взірцевим батьком не вважає. Каже, ще треба дуже багато над цим працювати.

На свято з татом прийшов десятирічний Артур. Досхочу настрибавшись на батуті, хлопець йде робити вітальну листівку для тата.

"Я свого тата дуже люблю, він у мене найкращий. Він – мій герой!" – каже хлопець.

Директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній привітав усіх зі святом та відзначив важливу роль батька у сім’ї та вихованні дітей.

"День батька – свято, що покликане для того, аби ми нагадали собі заповідь: "шануй батька і матір", – наголосив отець, – це єдина заповідь, що має обітницю – довго житимеш на землі і добре тобі буде".

Свято для усієї родини вдалося – батьки фотографувалися біля виставки малюнків "Мій тато – герой", а діти з розмальованими обличчями несли додому свої хенд-мейдові вироби.

Захід відбувся у рамках проекту "Створення центру підтримки сім’ї в якості моделі для інтеграції вимушено переміщених осіб і приймаючих громад в Україні". Проект спів фінансований у рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства Закордонних справ Республіки Польщі.