Франківський Карітас навчав підприємців-початківців, як вести бізнес в правовому полі Друк

У середу, 30 серпня, у готелі Станіславів Карітас Івано-Франківськ організував для підприємців-початківців консультації з питань реєстрації підприємницької діяльності фізичних осіб. Консультації провели Людмила Сірко, начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості та Наталія Козакевич, виконавчий директор Карітасу.

Ведення підприємницької діяльності в правовому полі – запорука успішного бізнесу. Необхідні для ведення бізнесу знання отримали сім осіб – переселенці та місцеві мешканці, які виграли гранти для започаткування власної справи за фінансової підтримки Уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Тренери надали необхідні знання про процедуру державної реєстрації, а також інформацію про те, як новозареєстрованим фізособам-підприємцям зареєструватися платником єдиного податку.

"Сьогоднішній захід покликаний підвищити також рівень поінформованості учасників заходу про діяльність служби зайнятості з організації підприємницької діяльності для безробітних в регіоні, – наголосила Людмила Сірко. – Служба зайнятості надає населенню послуги щодо працевлаштування, самозайнятості, написання бізнес-планів, проходження професійного навчання за напрямками підприємницької діяльності".

У процесі спілкування Людмила Сірко ознайомила учасників із законодавством, що регулює відкриття та провадження підприємницької діяльності, перспективами розвитку приватного бізнесу в регіоні, а також детально роз’яснила присутнім технологію сприяння служби зайнятості в організації безробітними власної справи шляхом надання одноразової виплати допомоги по безробіттю.

Захід відбувся в рамках проекту "Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні", в рамках якого 25 осіб, серед яких місцеві жителі та вимушено переселені особи, виграли гранти для започаткування власної справи.