У футбол грають всі. Івано-Франківський Карітас організував футбольний матч для молоді з інвалідністю Друк

У середу, 26 липня, Карітас Івано-Франківськ УГКЦорганізував товариський футбольний матч для молоді з інвалідністю. Грали команди Івано-Франківська та Бурштина.

До футбольного матчу підопічні Карітасу ретельно готувалися протягом року. Волонтер Назар Костюк тренував молодь два рази на тиждень у спортзалі та на футбольному полі у Крихівцях.

Підопічний Карітасу Олег Раджук – капітан івано-франківської команди. У футбол грає вже дев’ять років, як раз з того часу, як почав відвідувати Центр дозвілля та соціальної адаптації на базі благодійного фонду.

"Мені подобається грати у футбол, люблю дивитися футбол, – каже Олег, – вболіваю за збірну України, у вересні буде матч "Україна – Туреччина", то я вже з нетерпінням чекаю".

Заповітною мрією Олега є зіграти матч на стадіоні "Арена –Львів". П’ять років тому він вже був там, але лише як вболівальник.

"Для наших підопічних подібні заходи – це велика радість, вони готувалися цілий рік, аби себе проявити, – каже директор Івано-Франківського Карітасу отець Володимир Чорній, – ми опікуємося людьми з інвалідністю і нашою основною метою є допомогти їм інтегруватися у суспільство".

Центр дозвілля та соціальної адаптації для дітей та молоді з вадами розумового розвитку на базі Карітасу діє з 2008 року. У Центрі надають соціально-психологічну допомогу молоді з інвалідністю, їхнім батькам та опікунам, залучають молодь до роботи у професійних майстернях, організовують дозвілля та відпочинок.

Івано-Франківська обласна федерація футболу для матчу надала арбітрів, аби гра пройшла за усіма правилами.

"Ми дуже радо відкликаємося на такі матчі, адже тут змагаються люди, які потребують уваги до себе, – каже заступник голови Івано-Франківської обласної федерації футболу Василь Луцький, – і не важливо, хто виграє, ми всі виграємо від цього – і молодь, і батьки, і ми з вами".

Підтримати учасників прийшли батьки, волонтери та підопічні Карітасу. Боротьба між командами була запеклою, але перемогла дружба – рахунок – 1:1.

Футбольні змагання для молоді з інвалідністю Карітас Івано-Франківськ проводить вже сьомий рік поспіль. Матч відбувся за фінансової підтримки Карітас Відень.