Карітас організував екскурсії для дітей до Музею визвольних змагань Прикарпатського краю Друк

22 та 24 травня для учнів 7-А та 7-Б класів Крихівецької ЗОШ Карітас організував екскурсії до Музею визвольних змагань Прикарпатського краю. Пізнавальне дозвілля для дітей провели у рамках зустрічей "Діалог поколінь".

Діти уважно слухали розповіді про події визвольної боротьби жителів Прикарпатського краю за незалежність України, з цікавістю знайомилися з документальними і речовими матеріалами від ХІ до ХХ століття. Вони вперше побачили цінні документи, які висвітлюють боротьбу Легіону січових стрільців, УНР, ЗУНР, ОУН і УПА за державну незалежність України.

Але найбільшу небайдужість дітей викликала нова експозиція, яка присвячена подіям Революції Гідності та АТО. Адже школярі були і є свідками складних випробувань для українського народу, в багатьох є родичі і знайомі, які пройшли Майдан і АТО, де захищали честь і гідність своєї країни. Ця боротьба триває… Ми молимося за героїв, і заповідаємо пам'ять про них своїм внукам і правнукам.

Захід відбувся у рамках проекту "Покращення якості життя людей похилого віку – жертв тоталітарних режимів, залучення їх до активної участі у суспільному житті через участь у Клубі людей похилого віку "Надвечір" в місті Івано-Франківську та селі Крихівці, за фінансової підтримки німецького фонду "Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє".