Івано-Франківський Карітас разом з Карітасом Фульда ( Німеччина) відкрили Центр по роботі з неповносправною молоддю у Рожнятові Друк

22 травня у смт. Рожнятів урочисто відкрили та освятили Центр по роботі з неповносправною молоддю. Центр працюватиме на базі парафіяльного будинку церкви Різдва Христового.

У відкритті взяли участь директор Івано-Франківського Карітасу о.мітрат Володимир Чорній та представники Карітас єпархії Фульда (Німеччина).

Ремонт у приміщенні організував місцевий священик отець-декан Василь Пастух завдяки фінансовій підтримці благодійної фундації "Людина в потребі" (м. Трір, Німечинна). А поки йшов ремонт, отець Василь більше року приймав дітей у себе вдома.

Рожнятівський центр зараз відвідують восьмеро дітей: четверо – це діти 13-14 років, інші четверо – вже досягли повноліття. Молодь збирається тут чотири рази на місяць, для них проводять два гуртові заняття, тренінги з соціальної адаптації та влаштовують дозвілля.

Директор Івано-Франківського Карітасу о.мітрат Володимир Чорній відзначив, що відкриття такого центру є чудовою нагодою чинити любов та милосердя. "Цей заклад і опіка над неповносправною молоддю повинні стати прикладом для інших людей, що поки вони живуть, то мають час і місце чинити милосердя, щоб заслужити собі вічність", – каже о. мітрат Володимир Чорній.

З 2009 року, відколи триває співпраця Івано-Франківського Карітасу Фульда, існує спільний проект "Центр дозвілля та соціальної адаптації для неповносправної молоді". За цей час створено сім осередків груп самодопомоги для неповносправної молоді – у м. Івано-Франківськ, м, Бурштин, смт. Богородчани, смт. Отинія, смт. Рожнятів, м. Калуш, м. Тисмениця.

Наразі Карітас-Івано-Франківськ опікується близько 300 дітьми з фізичними та розумовими обмеженням.